Firea a rezolvat problema traficului. Cu ce vom circula în Capitală

Autor: Marius Vișan 19 feb. 2018 Știri auto
Firea a rezolvat problema traficului. Cu ce vom circula în Capitală

Într-o conferinţă de presă care a avut loc astăzi, Gabriela Firea a anunţat că Primaria Capitalei va cumpara 400 de autobuze, 100 de troleibuze şi 100 de tramvaie noi. Mijloacele de transport în comun vor fi cumpărate în următorii 4 ani, începând din 2017. Nu au fost publicate sumele care se vor aloca, însă potrivit cifrelor din piaţă, un autobuz şi un troleibuz costă între 200.000 şi 250.000 de euro, iar un tramvai undeva intre 1,4 si doua milioane de euro, deci investitia s-ar ridica undeva la circa 320 milioane de euro.

CITEŞTE ŞI Patru puncte, 30 de zile şi 580 de lei amendă pentru ce? Pe bune?!

Firea a declarat ca aceasta este o masură pentru fluidizarea traficului. Următorul pas ar fi crearea de benzi unice pentru RATB şi parcari park&ride. 

„Primul pas pentru rezolvarea problemei traficului – înnoirea parcului auto al RATB. În urma finalizarii procedurii de licitatie pentru achizitia celor 400 de autobuze Euro 6, Primaria Capitalei a desemnat castigatorul!”, a fost postarea de Facebook a Primarului Capitalei. 

Cu toţii suntem de acord cu faptul că parcul auto al RATB este îmbătrânit, depăşit ca uzura. (…) Toţi cetăţenii care folosesc acum transportul public in comun reclama faptul ca nu se mai poate continua cu aceasta situaţie, ca avem nevoie de autobuze noi, performante, de troleibuze, de tramvaie. Achizitiţia pe care o vom face în următoarea perioada înseamnă un prim pas, nu rezolvarea în totalitate a problemei, dar de undeva trebuie să începem. (…) Vom continua şi cu achizţiile până vom putea să afirmam că ne-am realizat mandatul fata bucuresteni si intr-adevar transportul public este o alternativa viabila pentru bucuresteni, una dintre masurile pentru combaterea traficului sufocant din capitala. Aceasta masura trebuie sa mearga in paralel cu prioritizarea si cu abordarea cu foarte mult profesionalism a problemei benzilor unice, construirea de parcari la intrarea in capitala si langa statiile de metrou, o colaborare eficienta si mult mai buna ca pana acum cu Brigada Rutiera si Politia locala pentru fluidizarea traficului”, a declarat Gabriela Firea. 

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide