Ford aduce Ranger Raptor în Europa – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 22 aug. 2018 Știri auto


Ford a confirmat că noul Ranger Raptor – cea mai performantă versiune a celui mai vândut model pick-up din Europa, va ajunge pe „bătrânul continent”.

Dezvoltat de divizia Ford Performance pentru fanii off-road, Ranger Raptor va fi disponibil pe piaţa europeană de la mijlocul lui 2019, fiind echipat cu varianta bi-turbo a propulsorului Ford EcoBlue de 2 litri (213 cai-putere şi 500 Nm) şi noua cutie automată în 10 trepte a companiei.

Construit pentru a face faţă celor mai dure condiţii, Ranger Raptor va fi prevăzut cu un şasiu ranforsat, scuturi de oţel de protecţie suplimentare, amortizoare de înaltă performanţă şi discuri de frână ventilate.

Anvelopele BF Goodrich pe 17 inchi au fost fabricate special pentru acest model Ford.

La exterior, Ford Ranger Raptor va avea o nouă grilă, blocuri optice cu xenon şi proiectoare de ceaţă cu LED. Interiorul va fi prevăzut cu tapiţerie parţial din piele, padele pentru schimbarea treptelor la volan şi logo-uri Raptor.

Şoferul va avea de ales dintre cele şase moduri de condus oferite de Terrain Management System, acestea fiind Normal, Sport, Grass/Grave/Sand, Rock Mode şi Baja Mode.

Inginerii americani au testat îndelung noul propulsor pentru a se asigura de fiabilitatea lui, acesta fiind supus utilizării non-stop timp de 200 de ore.

Printre sistemele de siguranţă şi asistenţă prezente la bord se numără Ford Stability Control cu Roll Mitigation Function; Electronic Stability Control; Trailer Sway Control; Hill Start Assist; Hill Descent Control şi Load Adaptive Control.

La bord va fi prezent sistemul de infotainment Ford Sync 3, care oferă sistem de navigaţie, conectivitate Apple Carplay şi Andoid Auto, comenzi vocale şi funcţii multimedia.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide