Ford îi ajută pe nevăzători să vadă cu mintea, printr-o tehnologie în premieră

Autor: Alexandru Banu 02 mai 2018 Știri auto
Ford îi ajută pe nevăzători să vadă cu mintea, printr-o tehnologie în premieră

Ford e una dintre cele mai inventive companii. Ne aducem aminte că a şi premiat doi puşti nemţi şi e gata să pună principiul lor pe maşinile de serie. E un sistem de colectare a apei de ploaie în vasul cu lichid pentru spălarea parbrizului. Asta pentru situaţiile de alarmă în care rămâi fără apă când pluă afară şi speli permanent parbrizul.

Altă invenţie de care ne aducem aminte e colectarea condensului de la instalaţia de aer condiţionat, filtrarea şi purificarea lui pentru transformarea în apă potabilă.

Acum, Ford vine cu ceva extraordinar pentru nevăzători. O cameră instalată în partea de sus a parbrizului face poze monocrome (spectrul gri) şi le “afişează” prin leduri integrate în geamurile laterale. Pasagerii nevăzători ating fereastra şi simt 255 de nuanţe de gri care vibrează la atingerea lor. Astfel ei pot recompune în mine cum arată peisajul. Tehnologia se numeşte feel the view.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide