Ford – pierderi colosale în ultimul trimestru

Autor: Cosmin Iordache 29 ian. 2009 Știri auto
Ford – pierderi colosale în ultimul trimestru

Ford a înregistrat o pierdere de aproape şase miliarde dolari în trimestrul al patrulea al anului trecut, rezultatul ridicând totalul pierderilor din 2008 la 14,6 miliarde dolari, pe fondul cererii scăzute. Pierderile  de anul trecut se adaugă la pierderile de 12 miliarde dolari, din care trei miliarde dolari în trimestrul patru în 2007.

"Rezultatele de la nivelul tuturor operaţiunilor au fost mai slabe decât anul precedent din cauza scăderii acute a cererii şi a măsurilor noastre de a reduce stocurile dealerilor. Programul de reducere a costurilor a amortizat o parte din pierderi", se arată într-un comunicat al Ford, conform MEDIAFAX

Rezultatele din perioada octombrie-decembrie 2008 reflectă, printre altele, o pierdere operaţională de două miliarde dolari în America de Nord şi de 330 milioane dolari în Europa, cu toate că, în această regiune, Ford şi-a îmbunătăţit cota de piaţă.

Totodată, constructorul auto a prezentat autorităţilor americane un program de investiţii de 14 miliarde dolari, adica exact cât pierderile din anul recent incheiat, pe o perioadă de şapte ani, pentru dezvoltarea de autovehicule cu consum eficient de combustibil.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide