Ford sărbătoreşte producţia exemplarului Mustang cu numărul 10.000.000

Autor: Marius Vișan 15 aug. 2018 Știri auto

Ford sărbătoreşte săptămâna aceasta producţia exemplarului Mustang cu numărul 10 milioane. Maşina care a bifat această bornă este un Ford Mustang GT Convertible V8 cu transmisie manuală cu şase trepte care dezvoltă 450 de cai putere şi este vopsit în nuanţa Wimbledon White. Maşina a fost construită la uzina din Flat Rock, Michigan.

Primul Mustang produs vreodată în serie, care a purtat numărul de şasiu 001 şi a fost asamblat în 1964, avea aceeaşi culoare şi beneficia de un motor V8 de 164 CP cuplat cu o transmisie manuală cu trei trepte.

Mustang este maşina sport cel mai bine vândută în Statele Unite în ultimii 50 de ani, conform unei analize Ford privitoare la vânzărilor totale de maşini sport din toate segmentele în SUA între 1966 şi 2018, raport bazat pe informaţiile oferite de compania IHS Markit.

Ford a vândut peste 38.000 de unităţi Mustang în Europa din momentul în care acest model reprezentativ a intrat în vânzare în această regiune, în 2015.

Anul trecut, Mustang a depăşit în vânzări Porsche 911 pe 13 pieţe europene. Cele mai mari pieţe europene pentru Mustang în 2017 au fost Germania, Marea Britanie, Franţa, Belgia şi Suedia.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide