Ford va lansa primul Mondeo Hybrid Wagon

Ford va lansa primul Mondeo Hybrid Wagon

Autor: Marius Vişan acum 1 an Știri

Ford va completa gama Mondeo Hybrid prin introducerea unei versiuni Mondeo Hybrid Wagon. Aceasta va fi disponibilă din 2019. Noul Mondeo Hybrid Wagon le va oferi clienţilor care au nevoie de un spaţiu mai mare pentru bagaje posibilitatea de a beneficia de gradul de eficienţă şi de rafinament al unui motor electric în diferite scenarii şi contexte, păstrând însă autonomia şi libertatea oferite de un motor tradiţional cu ardere internă. 

Sistemul de propulsie al lui Ford Mondeo Hybrid utilizează un motor electric ce sprijină propulsorul pe benzină de 2.0 litri care funcţionează în ciclu Atkinson. Un generator permite încărcarea regenerativă a pachetului de baterii complet reciclabil Litiu-Ion răcit cu aer care are capacitatea de 1.4 kWh şi este poziţionat în partea posterioară a scaunelor din spate.

Tehnologia frânării regenerative capturează 90% din energia care altfel s-ar pierde în momentul frânării şi reîncarcă astfel bateria. 

Mondeo Hybrid este capabil să ruleze în mod pur electric, asigurând un nivel de eficienţă şi rafinament în special în oraş şi în contexte în care sistemul Start-Stop se activează des.

Sistemul hibrid dezvoltă 187 CP şi este sprijinit de o transmisie Ford cu variaţie continuă dezvoltată special pentru a eficientiza consumul de combustibil.

Pachetele tehnologice dedicate confortului şi siguranţei includ Sistemul de frânare automată în oraş (Active City Stop), Sistemul de asistenţă activă la parcare (Active Park Assist), centuri de siguranţă gonflabile pentru locurile din spate, sistem de infotainment SYNC 3 cu comenzi vocale şi ecran tactil de 8 inch, Farurile adaptive LED (Adaptive Front Lighting System with dynamic LED headlights).

Mondeo Hybrid este primul vehicul hibrid-electric produs de Ford în Europa şi este asamblat alături de versiunile pe benzină şi diesel ale lui Mondeo la ultramodernul sit de producţie din Valencia, Spania.

Ford va dezvălui lista completă de specificaţii tehnice şi de preţuri ale noii game Mondeo Hybrid în apropierea datei de comercializare. 

 Comentarii
Inchide