FOTO cu staţiile de metrou din Drumul Taberei

Autor: Marius Vișan 06 mart. 2018 Știri auto

Oficialii Metrorex spun că metroul care va ajunge în Drumul Taberei va fi deschis în a jumătatea anului viitor. Chiar dacă staţiile şi tunelurile sunt aproape gata, mai sunt unele lucruri de făcut la finisaje. Noua linie de metrou va avea 7 kilometri şi 10 staţii. 

Galerie foto

Când va fi gata, pe noua magistrală de metrou vor circula pentru început trenuri Bombardier, care au intrat în flota Metrorex începând cu 2003. Şefii regiei de transport spun, însă, că în cel mult două luni dau drumul licitaţiei pentru achiziţia a 13 noi trenuri. Valoarea investiţiei este estimată la peste 90 de milioane de euro.

Citeşte şi Noul papuc românesc nu arată aşa cum te-ai fi aşteptat

Citeşte şi Aşa vei fi sigur că-ţi păstrezi maşina ca nouă

În staţia de metrou Râul Doamnei, care este în momentul de faţă cea mai puţin avansată de pe magistrală, lucrările la structură sunt aproape gata, însă, mai este mult de lucru la finisaje. Stadiul actual este undeva la 3%.

Stadiul Lucrărilor 

– Staţia Eroilor 2 – 46%;

– Staţia Academia Militară – 3,5%;

– Staţia Orizont – 91%;

– Staţia Favorit – 91%;

– Staţia Tudor Vladimirescu – 91%;

– Staţia Parc Drumul Taberei – 33%;

– Staţia Romancierilor – 90%;

– Staţia Brâncuşi – 90%;

– Staţia Râul Doamnei – 1,5%;

– Depoul Valea Ialomiţei – 91%.

Lucrările la metroul spre Drumul Taberei au început la finalul lui 2011. Timp de aproape doi ani s-a lucrat însă puţin, deoarece autorităţile au alocat bani cu ţârâita sau deloc. Abia din 2013 Bruxelles-ul a acceptat să dea bani pentru acest proiect şi au început lucrări mai serioase. 

Primul termen de finalizare era 2015, însă darea în funcţiune se va produce cel mai probabil în 2019.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide