Gadgetul viitorului în maşini: displayurile tactile cu forme diverse

Autor: Iulian Dnistran 20 iun. 2014 Știri auto

Sharp Free-Form-Display este un lucru mult mai revoluţionar decât ecranele flexibile, care, până acum, nu prea şi-au găsit rostul în maşini, fiind utilizate pentru smartphone-uri şi televizoare.

Cei de la Sharp sunt primii care răspund cerinţelor lumii auto, prezentând prototipul unei noi tehnologii, botezată IGZO – ecranele care pot fi realizate în orice formă. Un lucru demn de admirat, din moment ce maşinile actuale beneficiază doar de display-uri rectangulare, care limitează creativitatea designerilor auto.

Designeri din toate ţările, uniţi-vă şi deschideţi şampaniile pentru noua idee!

Până acum, forma paralelipipedică era dictată de integrarea în ramă a anumitor circuite de control, după cum ne explică specialiştii de la Go4it.ro. În cazul noii tehnologii Sharp Free-Form-Display, circuitele sunt integrate pe suprafaţa display-ului, aşa încât acesta nu mai are nevoie de ramă, în plus putând fi realizat mult mai subţire.

Tehnologia arată foarte promiţător, dar marele semn de întrebare se referă la anul când am putea să o vedem integrată pe produsele de serie. Un lucru e cert: Sharp Free-Form-Display este, de departe, una dintre cele mai importante inovaţii pentru habitaclul unei maşini pe care am văzut-o în ultima decadă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide