Gama de modele Opel din anul 2011

Iată ce ne propune Opel pentru anul viitor: Opel Corsa: motorul 1.3 CDTI este acum disponibil cu tehnologia Start/Stop, Astra: motoare 1.7 CDTI mai eficiente şi un nou motor 1.4 Turbo de 120 CP, Meriva: trei noi motoare diesel, Insignia: 2.0 CDTI acum cu Adaptive 4x4, plus noile generaţii de Vivaro şi Movano.

Gama de modele Opel din anul 2011 Gama de modele Opel din anul 2011

Printre cele mai importante aspecte tehnologice ale ofertei Opelde anul viitor se numără introducerea sistemului Start/Sport,reducerea emisilor de CO2 şi Insignia combină propulsia diesel cusistemul de tracţiune integrală adaptivă de la Opel.

Corsa: acum cu tehnologie Start/Stop şi motoare de topmai eficiente OPC

TehnologiaStart/Stop este disponibilă opţional pentru Opel Corsa 1.3 CDTI de 55 kW/75 cp, de asemenea pentru CorsaVan, o premieră în segmentul furgoanelor. În loc să funcţioneze laralanti la un semafor sau o trecere de cale ferată, motorul se vaopri automat când şoferul acţionează treapta neutră şi elibereazăpedala de ambreiaj. Când semaforul trece la culoarea verde, şoferiiapasă pur şi simplu pedala de ambreiaj pentru a reporni motorul,schimbă în treapta întâi şi demarează. Eliminând funcţionarea laralanti, motorul emite mai puţine gaze de seră şi generează maipuţin zgomot.

Vârful de gamă, atrăgătorul Corsa OPC, obţine performanţeuluitoare cu motorul său turbo cu cilindree de 1,6 litri şi puterede 141 kW/192 cp, prezentând o impresionantă reducere a consumuluide carburant de 0,6 l/100 km, echivalentă cu o diminuare cu 9,5procente a emisiilor de CO2. Această unitate super-eficientăcatapultează Corsa OPC de la zero la 100 km/h în doar 7,2secunde.

Cea mai recentă gamă Corsa cuprinde o serie revitalizată desisteme de propulsie cu un consum de carburant şi emisii de CO2reduse cu până la 13 procente - precum şi o putere mai mare înmajoritatea situaţiilor de utilizare.

Meriva: gamă extinsă de motoare diesel

Adoua generaţie Opel Meriva este acum disponibil cu trei noi motoare diesel,prezentând o ofertă completă de opt sisteme de propulsie puternice.Drept urmare, clienţii beneficiază de cea mai bună gamă demotorizări din această clasă, ce cuprinde cinci motoare diesel şitrei motoare pe benzină, cu puteri de la 55 kW/75 cp la 103 kW/140cp.

Noua variantă 1.3 CDTI ecoFLEX combină o putere sporită cu 21 deprocente (70 kW/95 cp) cu emisii reduse cu 11,2 procente (119 g/kmCO2) faţă de predecesorul său (55 kW/75 cp). Alte noutăţi sunt celedouă versiuni mai puternice ale motorului 1.7 CDTI disponibile cutransmisia manuală cu 6 trepte de viteză şi dezvoltând puteri de 81kW/110 cp şi 96 kW/130 cp, cu un cuplu de până la 300 Nm şi unconsum mediu combinat de 5,2 litri la 100 km.

Astra hatchback: o gamă mai mare de sisteme depropulsie

Completând noua familie Astra, versiunea station wagon,Astra Sports Tourer, va fi dezvăluită la Salonul Auto de laParis 2010. Aceasta va fi lansată pe piaţă la sfârşitulanului.

La fel ca în cazul modelului Astra hatchback, gama de motoare pebenzină este extinsă prin introducerea variantei de 88 kW/120 cp amotorului turbo cu cilindree de 1,4 litri, împreună cu o transmisiemanuală cu şase trepte de viteză. Acesta consumă doar 5,9 l la 100km (şi are emisii de CO2 de 138 g/km) şi este oferit în plus faţăde versiunea de 103 kW/140 cp, care este acum disponibilă şi cutransmisia automată cu şase trepte de viteză.

O reglare mai fină efectuată de inginerii Opel specializaţi însisteme de propulsie a avut drept rezultat şi o reducere cu patruprocente a consumului combinat şi a emisiilor de CO2 atât pentruversiunea de 81 kW/110 cp cât şi pentru cea de 92 kW/125 cp alemotorului 1.7 CDTI, valorile respective ajungând la 4,5 l/100 km şi119 g/km CO2.

Gama Insignia: plus de economie, rafinament şistil

ModeleleecoFLEX Insignia - care includ versiunile sedan, hatchback şiSports Tourer station wagon - au suferit o serie de îmbunătăţiritehnice care au avut drept rezultat o reducere de cinci procente aconsumului în ciclul combinat şi a emisiilor de CO2.

Cu motorul 2.0 CDTI care dezvoltă 96 kW/130 cp sau 118 kW/160cp, cele mai recente variante Opel Insignia ecoFLEX sedan consumăacum doar 4,9 l de carburant la 100 km, având emisii de CO2 de 129g/km. Pentru Sports Tourer, noile valori sunt de 5,1 litri şirespectiv 134 g/km. În multe ţări europene, aceste modele le permitclienţilor persoane fizice precum şi proprietarilor de parcuri autosă-şi maximizeze beneficiile referitoare la taxele auto.

În plus, toate motoarele diesel disponibile pentru Insignia aubeneficiat de îmbunătăţiri care au redus zgomotul mecanic şi celprodus de procesul de combustie, contribuind la un rafinament maimare la rulare şi scăderea nivelului de vibraţii în habitaclu.Pentru a încuraja o conducere economică, indicatorul de schimbareîntr-o treaptă superioară de viteză amplasat pe panoul deinstrumente este acum dotare standard în combinaţie cu toatetransmisiile manuale.

Cererea puternică pentru sistemul de tracţiune integralăadaptivă în dotarea modelului Insignia a încurajat în prezent Opelsă combine pentru prima dată tracţiunea integrală cu propulsiadiesel. Inteligentul sistem poate fi combinat cu motorul 2.0 CDTIde 118 kW/160 cp, oferind şoferilor Insignia toate beneficiile înmaterie de stabilitate, tracţiune şi manevrabilitate asigurate deAdaptive 4x4, precum şi caracteristicile de conducere economică,tipice pentru un diesel.