Garantat vei ajunge pe Facebook dacă mai încalci regula bunului simţ

Autor: Alexandru Banu 20 nov. 2017 Știri auto

Da, Bucureştiul este un oraş mai aglomerat decât un WC public. Asta nu înseamnă însă că trebuie să te răzbuni pe semenii tăi neajutoraţi pentru incompetenţa autorităţilor. Atunci când te hotărăşti să blochezi o trecere sau un trotuar, trebuie să te gândeşti mereu că sunt oameni bolnavi care au nevoie de loc pentru cărucioarele cu rotile. La fel de nasol e şi pentru mamele care merg cu cărucioare. În acel moment, obligi aceste două categorii nu numai să-şi pună vieţile în pericol, ci şi să încalce legea atunci când folosesc strada pentru a ocoli maşinile parcate aiurea. Totodată, blochezi accesul serviciilor de intervenţie într-o situaţie critică. Nu ştim câţi dintre voi sunt conştienţi că în Noaptea de la Colectiv, ambulanţe şi maşini de pompieri au pierdut vremea chinuindu-se să mute din calea lor maşini parcate aiurea. Asta e o treabă la fel de periculoasă în orice situaţie cu risc. Că e un cutremur, că e un incendiu sau că e un om blocat în casă într-o situaţie disperată, finalul poate fi acelaşi: moartea. Iar vinovaţii cel puţin moral – pentru că se poate deschide oricând un process pentru omor din culpă – sunt cei care parhează aiurea.  

O categorie care suferă mult este cea a persoanelor cu handicap. Şi nu vorbim numai despre cei în cărucioare. Pe lângă durerea pe care o vor purta toată viaţa, aceste persoane trebuie să îndure şi lipsa de respect a celor care le fură din drepturile reglementate prin lege. Unul dintre ele este cel al parcării. Sunt oameni cu dizabilităţi, care pot conduce maşini. Iar mulţi dintre noi desconsideră acest lucru şi dreptul la parcările special-amenajate pentru ele.

Dacă metoda cu simpla postare a pozelor pe Facebook nu produce efecte, nişte bucureşteni s-au gândit să-i taxeze moral altfel pe cei care ignoră marcajele speciale. O metodă care atrage după ea inclusiv postarea pe reţelele de socializare. Conducătorul unei maşini parcate aiurea pe un loc pentru persoane cu handicap s-a trezit cu o lecţie civilizată şi morală pentru nesimţirea lui. Pe capota lui a răsărit un con cu fanionul care semnalizează  locul special pentru persoane cu dizabilităţi. Imedia, postul a fost share-uit de userii Facebook şi comentariile au curs ca la balamuc. Iată un mic gest eficient pentru o cauză mare.  

Autor Alexandru Banu

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide