Gata cu ţepele! Guvernul are pentru noi aplicaţie mai tare decât SRI-ul. Aflăm tot despre maşinile combinate

Autor: Marius Vișan 16 nov. 2016 Știri auto
Gata cu ţepele! Guvernul are pentru noi aplicaţie mai tare decât SRI-ul. Aflăm tot despre maşinile combinate

Un grup de specialişti angajaţi de Guvern lucrează la o aplicaţie online care va permite oricui doreşte să achiziţiioneze o maşină second hand, să afle întreg istoricul real al maşinii respective, chiar şi de pe telefonul mobil, scrie Profit.ro, citat de Digi24.ro.

Platforma online va permite identificarea kilometrajului real, a numărului de proprietari anteriori şi a accidentelor în care a fost implicat automobilul.

Netransparenţa este motivul pentru care autorii proiectului s-au apucat de treabă, foarte multe din autovehicule scoase la vânzare având nereguli ascunse, de la modificarea kilometrajului, până la schimbarea motorului.Facilitarea obţinerii informaţiilor online de către cumpărător poate descuraja asemenea practici. 

Un exemplu este că se poate afla dacă un vehicul folosit ca taxi este vândut ca maşină de uz personal.

În prezent, la această platformă online lucrează mai mulţi specialişti angajaţi de Guvern, aplicaţia fiind realizată în proporţie de 20%.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide