GE WattStation - încărcătorul de vehicule electrice

GE WattStation permite reducerea considerabilă a timpului necesar încărcării vehiculelor şi, cu ajutorul tehnologiei de reţea inteligentă, permite companiilor de utilităţi să gestioneze impactul vehiculelor electrice asupra reţelelor locale şi regionale.

GE WattStation - încărcătorul de vehicule electrice GE WattStation - încărcătorul de vehicule electrice

"Utilizarea pe scară largă a vehiculelor electrice depindede prezenţa staţiilor de încărcare care ar putea asigura oîncărcare rapidă şi un mod de funcţionare accesibil. GE WattStationva răspunde acestei provocări," a declarat Steve Fludder,vice-preşedinte al GE Ecomagination.

Îmbinând funcţionalitatea cu o formă uşor de folosit de cătreconsumatori, realizată de renumitul designer industrial Yves Behar,GE WattStation asigură scăderea timpului mediu de încărcare avehiculelor electrice de la 12-18 ore la doar patru până la optore, în comparaţie cu "nivelul 1" de încărcare standard, la unciclu complet de încărcare pentru o baterie de 24 kWh. "Un modelbun înseamnă o tehnologie nouă care, odată adoptată, îţi face viaţamai simplă, mai frumoasă şi mai sănătoasă", a declarat Yves Behar,fondatorul companiei Fuseproject. "GE WattStation reuşeşte să facăacest lucru printr-un model accesibil care se integrează în modnatural în peisajul urban şi în rutina zilnică a deplasării cumaşina".

Dan Heintzelman, preşedinte şi CEO al GE Energy Services,a declarat: "Timp de peste 100 de ani, GE a depus eforturi pentruoptimizarea consumului de energie. Dată fiind competenţa dobândităîn distribuţia de electricitate, WattStation este o etapă naturalăa angajamentului nostru privind crearea unei soluţii inovatoare deultimă generaţie pentru secolul următor." GE WattStation va fidisponibilă pentru comercializare la nivel global în 2011. Spresfârşitul acestui an, GE va dezvălui o versiune specializată aacestui încărcător pentru uz individual.

Pe lângă GE WattStation, GE a anunţat recent două noiparteneriate menite să promoveze adoptarea vehiculelor electrice.În luna aprilie 2010, Project Get Ready, o iniţiativă non-profitcondusă de Institutul Rocky Mountain şi menită să ajutecomunităţile să se pregătească pentru vehiculele electrice, a alesGE drept consultant tehnic pentru proiectarea şi planificareareţelelor electrice locale şi regionale pentru vehiculeleelectrice. În luna mai 2010, GE Global Research şi Nissan au semnatun Protocol de Colaborare (PdC) pe o perioadă de trei ani pentru aexplora noi tehnologii necesare construirii unei infrastructuri deîncărcare inteligente, fiabile şi dinamice.

Pentru informaţii suplimentare despre GE WattStation, inclusivdetalii pre-comandă, vă invităm să accesaţiwww.ecomagination.com/wattstation.d