Geneva 2011: Saab 9-5 SportCombi

Saab Automobile face următorul pas în cea mai mare ofensivă de produse noi din istoria mărcii prin dezvelirea mult-aşteptatului 9-5 SportCombi la Salonul Auto de la Geneva.

Geneva 2011: Saab 9-5 SportCombi Geneva 2011: Saab 9-5 SportCombi

Are acelaşi aspect îndrăzneţ, inspirat de Aero X, ca şi sedanulşi prezintă o linie a acoperişului alungită, în pantă, culminândîntr-o lunetă cu înclinaţie abruptă, flancată de geamurile lateralepanoramice specifice Saab. Rezultatul este un break impozant şisportiv, cu o postură joasă şi un aspect dinamic şi atractiv carenu face niciun fel de concesie necesităţii de a transportaobiecte.

Oferit cu aceeaşi gamă de motorizări turbo pe benzină, bioetanolşi diesel ca şi 9-5 sedan, SportCombi este echipat cu sistemulavansat de tracţiune integrală Saab XWD şi funcţii avansate cum arfi controlul adaptiv al şasiului Saab DriveSense, tempomat adaptiv,faruri adaptive Bi-Xenon Smart Beam, acces şi demaraj fără cheie,climatizare cu trei zone şi afişajul Pilot Head-up Display.

Registrul de comenzi pentru SportCombi se deschide în martie,primele livrări către clienţi urmând a avea loc în septembrie.Acesta va extinde în mod semnificativ atracţia noii game 9-5într-un segment în care Saab, cu tradiţia sa în proiectarea unorvehicule multifuncţionale, s-a bucurat de vânzări ale modelelorbreak egale în volum cu variantele sedan.