Google are în plan introducerea sistemului Android pe maşini

Autor: Tudor Rus 06 ian. 2014 Știri auto
Google are în plan introducerea sistemului Android pe maşini

Sistemul de operare Android ar putea ajunge din palma utilizatorilor în maşina acestora, pentru că Google a anunţat dezvoltarea unui parteneriat cu Audi, GM, Honda şi Hyundai plus Nvidia, proiect ce are ca scop transpunerea platformei Android de pe telefoane şi tablete direct în maşini.

Sub numele de Open Automotive Alliance (OAA), alianţa globală îşi propune să accelereze inovaţia în domeniul auto mizând pe conectivitate şi personalizare.

Ţelul principal al alianţei ar urma să fie acela de optimizare a sistemului Android astfel încât implementarea acestuia pe automobile să ofere condiţii de condus mai sigure, mai comode şi mai plăcute.

„Milioane de oameni sunt deja familiarizaţi cu sistemul Android pe care îl folosesc în fiecare zi. Extinderea platformei Android în zona auto va permite partenerilor noştri să integreze mult mai uşor tehnologia mobilă pe maşini şi implicit să ofere şoferilor o experienţă completă, fără ca aceştia să fie distraşi de la condus”, a declarat Sundar Pichai, SVP al diviziei Android, Chrome & Apps din cadrul Google.

Sursa foto: www.androidpolice.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide