Google Maps se apropie de Waze: afişează limitele de viteză şi poziţiile camerelor video tip radar

Autor: ProMotor 21 ian. 2019 Știri auto
Google Maps se apropie de Waze: afişează limitele de viteză şi poziţiile camerelor video tip radar

Aplicaţia Google Maps a început să afişeze utilizatorilor din anumite ţări limitele de viteză de pe şosele şi să poziţiile camerelor video de tip radar, informează The Verge.

Update-ul este valabil atât pentru utilizatorii sistemului de operare iOS, cât şi Android.

Pentru început, limitele de viteză au fost introduse pentru utilizatorii din Danemarca, SUA şi Marea Britanie, iar camerele video sunt afişate utilizatorilor din Australia, Brazilia, India, Indonezia, Mexic, Rusia, Marea Britanie şi SUA.

Limita de viteza este afişată în colţul din stânga, iar poziţiile camerelor video sunt afişate printr-o pictogramă pe traseu. Potrivit Mashable, şoferul va primi şi un avertisment sonor.

Afişarea limitei de viteză pe Google Maps a fost introdusă prima dată în 2006, însă această funcţie era disponibilă doar utilizatorilor din zona oraşelor San Francisco şi Rio de Janeiro.

Utilizatorii de Google Maps aşteptau aceste funcţii, mai ales că ele erau oferite de mult timp pe aplicaţia Waze. Google a achiziţionat Waze în 2013 pentru aproximativ 1 miliard de dolari. La aproape 6 ani de la tranzacţie, Google introduce şi pe Maps o parte din funcţiile disponibile pe Waze.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide