Google prezintă maşina care poate fi condusă de nevăzători

Autor: Tiberiu Abagiu 06 apr. 2012 Știri auto

Dacă în urmă cu 10 ani, o maşină care merge singură , fără şofer, era prezentă doar în filmele SF, în viitorul apropiat este posibil să întâlnim în traficul cotidian asftel de maşini.

Chiar dacă la început, majoritatea conducătorilor auto vor privi cu neîncredere maşinile autonome, acestea vor fi extrem de utile celor care nu sunt apţi din punct de vedere medical să conducă. Dacă vrem să fim răutăcioşi, putem spune că sunt folositoare şi celor care nu se precep deloc să meargă cu o maşină.

Mai demult, o echipă responsabilă de proiectul Google Street View a montat sisteme radar, numeroase camere de filmat şi diverşi senzori pe un Toyota Prius pentru a implementa, în acest mod, o tehnologie care să permită unui automobil să meargă singur şi să ia cele mai bune decizii în trafic.

După numeroase teste în parcări şi câteva accidente care au stârnit revolta unor comunităţi, echipa de la Google care se ocupă de a acest proiect a reuşit până la urmă să pună la punct un sistem care să permită unui Toyota Prius să circule singur.

De curând, un american care şi-a pierdut 95% din vedere, fiind practic orb, a reuşit să ajungă din punctul A în punctul B la volanul acestui automobil în condiţii de trafic real.

Rămâne de văzut dacă aceste maşini se vor produce în serie şi câtă vreme aceste maşini autonome vor folosite numai de persoane cu nevoi speciale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide