Greva muncitorilor Audi din Ungaria aduce în prim-plan problema acută a decalajului salarial dintre Vest şi Est

Autor: Bogdan Cojocaru 28 ian. 2019 Știri auto
Greva muncitorilor Audi din Ungaria aduce în prim-plan problema acută a decalajului salarial dintre Vest şi Est

Deşi angajaţii Audi din Ungaria câştigă mai mult decât în trecut, aceştia se situează în urma colegilor de la alte divizii ale VW, un produ­cător auto german, scrie Ziarul Financiar

Angajaţii din Cehia ai acestuia câştigă în medie cu 25% mai mult, cei din Slovacia cu 28% mai mult, cei din Polonia cu 39% mai mult, iar cei din Belgia de 3,6 ori mai mult decât angajaţii din Ungaria, scrie Bloomberg. Ungurii vor mai mult.

Angajaţii diviziei Audi din Ungaria au lansat o grevă de o săptămână joia trecută pentru a protesta împotriva a ceea ce aceştia consideră drept un decalaj incorect la nivel salarial cu colegii care lucrează în cadrul altor fabrici deţinute de Volkswagen în estul Europei. Colegii cehi ai acestora au ameninţat la rândul lor că vor lua măsuri legate de salarii, potrivit Bloomberg.

Angajaţii din Ungaria s-au angajat să-şi continue greva şi să ceară ajutor de la sediul constructorului auto din Germania după ce au respins mai multe oferte salariale făcute de managementul local în timpul weekendului trecut.

Greva începută joia trecută a paralizat producţia de motoare şi autovehicule din oraşul Gyor din vestul Ungariei ce găzduieşte una dintre cele mai importante fabrici europene ale mărcii premium a Volkswagen, fabrică ce are în acelaşi timp o contribuţie vitală la producţia industrială a Ungariei.

Citeşte articolul complet în Ziarul Financiar

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide