Grupul Volkswagen, atacat din interior

Autor: Anca Dumitrescu 18 ian. 2016 Știri auto
Grupul Volkswagen, atacat din interior

Zeci de acţionari mari ai Volkswagen (VW) vor da în judecată grupul, în Germania, pentru a obţine despăgubiri pentru declinul înregistrat de acţiuni din cauza scandalul manipulării testelor de poluare ale vehiculelor diesel, transmite Reuters.

Firma de avocatură Nieding + Barth a anunţat luni că va înregistra cazul la un tribunal regional din Brunswick, pentru a solicita despăgubiri în valoare de sute de milioane de euro în numele a 66 de investitori instituţionali din Statele unite şi Marea Britanie.

Citeşte şi Dispar motoarele 1.4 TSI şi 1.6 TDI. Cu ce la înlocuieşte Volkswagen

Citeşte şi Care sunt cele patru tipologii de şoferi români periculoşi la volan

Citeşte şi Renault recheamă peste 15.000 de vehicule noi, care au probleme cu emisiile. UPDATE: Reacţia companiei

Citeşte şi Dacia va lansa în România Logan şi Sandero echipate cu transmisie pilotată – VIDEO

 

„În afară de aceşti acţionari, am atras mai multe mii de investitori privaţi. În aceste condiţii, suntem cea mai mare platformă de procese împotriva VW din Germania”, a declarat Klaus Nieding, de la firma Nieding + Barth.

Acţiunile Volkswagen au pierdut aproape o treime din valoare, respectiv 22 de miliarde de euro, de când grupul a recunoscut în septembrie că a înşelat autorităţile de reglementare din SUA, cu ajutorul unui soft ilegal care reduce emisiile motoarelor diesel în timpul testelor.

În lipsa unui sistem de procese colective de tipul celui din Statele Unite, firma de avocatură intenţionează să folosească o procedură legală din Germania prin care o decizie a justiţiei într-un caz individual poate fi folosită ca model pentru stabilirea despăgubirilor în privinţa altor păgubiţi.

VW este deja ţinta unor numeroase procese, în urma scandalului. Proprietarii americani de vehicule cu un nivel mai ridicat al emisiilor decât cel declarat vor solicita probabil despăgubiri de ordinul miliardelor de dolari, în timp ce Departamentul de Justiţie din Statele Unite a dat în judecată grupul german pentru până la 46 de miliarde de dolari, în baza legii antipoluare (Clean Air Pact).

Bentham Europe, un grup de finanţare a litigiilor susţinut de fondul de hedging Elliott Management şi de IMF Bentham din Australia, a anunţat în noiembrie că este în contact cu cei mai mari 200 de investitori ai VW, în legătură cu lansarea unei solicitări de despăgubiri în Germania, cel mai devrme în februarie.

În octombrie, avocatul german Andreas Tilp a înregistrat o acţiune în numele unor investitori privaţi.

Citeşte şi Ai maşină diesel? Iată 10 lucruri DE ŢINUT MINTE iarna

Citeşte şi Cele 10 greşeli ale Poliţiei Rutiere care duc la haosul de pe şosele

Citeşte şi Află tot despre cauciucurile de iarnă

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide