Grupul VW cumpără cel mai mare dealer auto din Europa

Porsche Holding Salzburg a fost până acum cel mai mare dealer independent de maşini din Europa. A fost, deoarece grupul Volkswagen îl va cumpăra pentru suma de 3,3 miliarde euro. Să vedem de ce.

Grupul VW cumpără cel mai mare dealer auto din Europa Grupul VW cumpără cel mai mare dealer auto din Europa

Cei de la Volkswagen au o puşculiţă plină şi au pornit lacumpărături. Aşa pare la prima vedere, însă altul este motivulpentru care grupul VW va cumpăra la începutul lui 2011 celmai mare dealer independent de maşini din Europa, Porsche HoldingSalzburg.

Tranzacţia va scoate din buzunarul companiei germane nu maipuţin de 3,3 miliarde de euro, considerându-se căinvestiţia va ajuta compania Volkswagen să atingă obiectivul de adeveni Numărul Unu mondial în 2018. Un obiectiv care merită aceastăsumă cu foarte multe zerouri.

Cât de mult înseamnă 3,3 miliarde de euro? Ei bine, de patru orimai puţin decât veniturile pe care Porsche Holding Salzburg le-aavut în anul fiscal 2009-2010. Adică 12,2 miliarde de euroşi vânzări de 421.000 de maşini noi în toată Europa.

Porsche Holding Salzburg a fost fondat în 1947, de către LouisePiech (fiica lui Ferdinand Porsche) împreună cu fratele ei, FerryPorsche. Actualmente, grupul de dealeri se găseşte în numai puţin de 18 ţări, printre care şi China, având înportofoliu peste 12 mărci - bineînţeles, grosul vânzărilor estereprezentat de modelele grupului Volkswagen.

Martin Winterkorm, preşedintele VAG, a declarat căPorsche Holding Salzburg îşi va păstra independenţa în cepriveşte activitatea, cei de la Volkswagen bazându-se pecapacitatea grupului de dealeri de a vinde cât mai multe maşini şipe încrederea pe care a căpătat-o în timp din parteaclienţilor.

Prin urmare, un mic pas de câteva miliarde de euro în drumulcompaniei germane de a ajunge în 2018 pe prima poziţie înclasamentul mondial al constructorilor de maşini. Ce maiurmează?