Guvernul Dăncilă promite: sute de kilometri de autostrăzi în şase ani

Autor: Marius Vișan 09 feb. 2018 Știri auto
Guvernul Dăncilă promite: sute de kilometri de autostrăzi în şase ani

Guvernul Dăncilă promite că în următorii ani vor fi construiţi sute de kilometri de drumuri. Până în 2020 am putea avea 350 de kilometri noi de autostradă, iar în următorii trei ani ar urma să fie construiţi alţi 310 kilometri de şosea de mare viteză.

În acest an ar urma să fie deschişi traficului aproape 100 de kilometri de autostradă, potrivit promisiunilor premierului Viorica Dancilă. Astfel, ar urma să fie finalizată câte o porţiune din Autostrăzile Lugoj-Deva şi Sebeş – Turda.

Cel mai lung tronson care ar putea fi dat în folosinţă în acest an ar fi cel cuprins între Câmpia Turzii şi Ogra – 37 de kilometri.

Alţi 63,3 kilometri ar urma să fie deschişi circulaţiei în 2019. Atunci, Compania de Drumuri ar putea recepţiona lotul 4 din Autostrada Lugoj – Deva şi loturile 1 şi 2 din drumul de mare viteză Sebeş-Turda.

Pentru 2020, autorităţile vor să inaugureze Drumul Expres în regim de autostradă care va face legătura între Craiova şi Piteşti. Tot atunci, ar putea fi finalizat tronsonul Nădăşelu – Suplacu de Barcău al Autostrăzii Transilvania. În total, ar putea fi deschişi 194 de kilometri de drum de mare viteză.

De departe cei mai mulţi kilometri de autostradă – 215 km – ar urma să fie gata în 2021. Printre aceştia Autostrada de Centură a Capitalei, sectoarele de capăt ale Autostrăzii Sibiu – Piteşti, dar şi lotul Târgu Mureş – Ungheni din Autostrada Târgu Mureş – Câmpia Turzii.

Iar dacă totul merge conform planului, în 2022 şi 2023 ar putea fi recepţionaţi alţi 90 de kilometri de şosea rapidă. Atunci ar urma să fie gata şi restul Autostrăzii Sibiu – Piteşti.

Sursă: economica.net via Digi24.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide