Guvernul impune demnitarilor să aleagă maşini mai ieftine

Credeaţi că vorbim de o măsură de criză adoptată de guvernul Boc? Nicidecum. Este o decizie luată recent de prim-ministrul francez Francois Fillon.

Guvernul impune demnitarilor să aleagă maşini mai ieftine Guvernul impune demnitarilor să aleagă maşini mai ieftine

Aşadar, conform unei circulare emisă de cabinetul primuluiministru al guvernului francez, toţi demnitarii vor trebuisă îşi schimbe maşinile cu unele mai puţin costisitoare,pentru a se adapta reducerilor de cheltuieli, dar şi pentru a oferiun exemplu populaţiei.

Având în vedere că, la nivel naţional, în hexagon vorbimde un parc auto destinat aparatului de conducere format din circa92.000 de maşini, se speră că această directivă va însemnao economie importantă la bugetul naţional.

Spre exemplu, ministerul economiei şi-a înjumătăţit parcul auto(din 168 de maşini au mai rămas doar 60), iar ministrul economieis-a văzut nevoit să renunţe la luxosul său Citroen C6, care va fiînlocuit cu o berlină de clasă medie, Citroen C5. Un alt exemplueste dat de Ministerul Apărării, care şi-a redus parcul deRenault Vel Satis de la 80 la doar 20 de maşini.

Iar modele de clasă medie precum Citroen C5, Peugeot 407 sauRenault Laguna se pare că vor fi cele mai elevate maşini pe care şile vor permite în perioada următoare demnitarii. Eşalonul secundeste şi mai mult "degradat", urmând a se folosi de serviciile unormaşini de clasă compactă, cum ar fi Citroen C4, Peugeot 308 sauRenault Megane.

La noi ce maşini vor folosi demnitarii în perioada următoare,care se anunţă de restrişte? Tot alea vechi şi exorbitante?

VOI CECREDEŢI?