Hennessey Venom F5 preia setea de recorduri de la Venom GT

Autor: Tudor Rus 05 aug. 2014 Știri auto

Mici dar cu ambiţii mari. Aşa ar putea fi caracterizaţi sumar băieţii care ţin în picioare firma Hennessey, producătorul american care a dezvoltat supersportiva Venom GT, modelul care deţine în prezent titlul de cea mai rapidă maşină de serie din lume.

Fără doar şi poate, specificaţiile tehnice ale lui Venom GT dau fiori pe şira spinării oricărui pasionat de automobile (V8 biturbo de 7 l, 1.244 CP şi un cuplu maxim de 1.565 Nm). Dar Venom F5 are planuri şi mai măreţe. Apropo, denumirea de F5 vine de la scara Fujita de măsurare a forţei tornadelor şi evident, reprezintă gradul maxim superior.

În primul rând, coeficientul aerodinamic pe care îl va etala Venom F5 va fi situat undeva sub valoarea de 0,44, iar forţa de apăsare generată de difuzorul spate şi eleronul retractabil va lipi şi mai ferm sportiva de asfalt.

În al doilea rând, Hennessey Venom F5 va avea la dispoziţie o infuzie de 1.400 CP (deci e mai puternic decât un Koenigsegg One), în condiţiile în care masa totală nu va depăşi 1.300 kg, fiindcă inginerii de la Hennessey au fost generoşi cu folosirea aluminiului şi a fibrei de carbon.

Bazat pe datele de mai sus, Hennessey estimează că Venom F5 va parcurge intervalul 0-300 km/h în sub 13,6 secunde. Hennessey specifică faptul că vor fi construite minim 30 de exemplare, însă nu dezvăluie deocamdată preţul la care este cotat Venom F5. Oricum, ne aşteptăm lejer la o sumă de şase cifre pe care cei dependenţi de viteză o vor scoate din conturi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide