Honda anunţă primul zbor de atestare FAA al HondaJet

Honda Aircraft Company, Inc. a anunţat că a finalizat cu succes primul zbor de atestare FAA al HondaJet, aeronavă destinată clasei business. Evenimentul este un pas important în programul Honda ce vizează livrarea de aeronave în 2012.

Honda anunţă primul zbor de atestare FAA al HondaJet Honda anunţă primul zbor de atestare FAA al HondaJet

Primul avion HondaJet a decolat de la sediul central alcompaniei Honda Aircraft, Aeroportul Internaţional Piedmont Triad,din Greensboro (Carolina de Nord). HondaJet a zburat 51minute, timp în care caracteristicile şi performanţele de zbor aleaeronavei au fost analizate, şi au fost efectuate verificări alesistemelor. Diverse informaţii au fost colectate în timpul zboruluişi au fost transmise în timp real către centrul Honda de operaţiunide telemetrie.

"Acesta este un punct foarte important pentru programulHondaJet.", a declarat Michimasa Fujino, Preşedinte şi CEO, HondaAircraft Company. "Acest aparat de zbor a fost asamblat şi testatîn cadrul proceselor de certificare stricte ale FAA şi suntemfoarte încântaţi să realizăm primul zbor cu succes. Echipa noastrăa lucrat din greu pentru a ajunge la acest pas critic în programulHondaJet, iar aceste rezultate reflectă concentrarea şideterminarea Honda pentru a dezvolta un avion de primă clasă. "

"Datele de zbor pe care le arată cercetările noastre neîncurajează foarte mult, iar acestea arată ca HondaJet s-acomportat conform aşteptărilor. Pe măsură ce evoluăm, vom continuasă ne canalizăm toate eforturile şi energia pentru a ofericlienţilor noştri cel mai avansat avion cu reacţie pentru clasabusiness creat vreodată." a spus Fujino.

Pentru a sprijini programul de certificare, Honda a finalizat adoua aeronavă atestată FAA, care a fost supusă unor testestructurale necesare pentru începerea testelor de zbor. Deasemenea, Honda a finalizat asamblările specifice pentru a treiaaeronavă conforma FAA, care în prezent se află în fază finală deinstalare a sistemelor. Această aeronavă, care va fi utilizată înprincipal pentru testarea sistemelor mecanice de zbor, esteprogramată să fie finalizată la începutul lui 2011. Cinci aeronaveFAA, inclusiv una adiţională pentru teste de zbor şi una pentruteste structurale sunt planificate pentru a sprijini programul deatestare a aeronavei HondaJet.

În timp ce Honda intră în programul de atestare al HondaJet,compania se apropie, de asemenea, de finalizarea unei zone deproducţie de aeronave în campusul său din Greensboro. Unitatea deproducţie HondaJet, de 24 700 m2, este estimată a fi finalizată laînceputul anului 2011, pregătirea interioriorului fiind în curs dedesfăşurare. La finalizarea unităţii de producţie, Honda va începeprocesul de mutare a echipamentelor şi a personalului precum şi ceade formare şi pregatire pentru a sustine producţia HondaJetîncepând cu anul 2012.

Despre HondaJet

Honda Aircraft Company, Inc, filială deţinută integralde Honda Motor Company, Ltd., a primit comenzi de peste 100 deaparate de zbor cu reacţie HondaJet. Programată pentru celde-al treilea trimestru al lui 2012, prima livrare a HondaJet, învaloare de 4,5 milioane de dolari, este prima aeronavă comercialaHonda şi este la înălţimea reputaţiei companiei în materie deperformanţe dinamice şi eficienţă superioară. Aeronava conceptHondaJet a acumulat mai mult de 500 de ore de zbor de testare şi aatins o viteză maximă de 420 noduri (777 km/h) şi o altitudinemaximă de 13 106 m în zbor de test.

HondaJet încorporează numeroase progrese tehnologice inovatoareîn domeniul aviaţiei, incluzând un motor unic situat deasupraaripii, ce are o configuraţie care îmbunătăţeşte semnificativperformanţele aeronavei şi eficienţa consumului de combustibil prinreducerea substantială a rezistenţei aerodinamice în zbor. Aceastăabordare inovatoare în proiectarea de aeronave reduce de asemeneazgomotul detectat la sol şi permite crearea unei cabine maispaţioase şi asigură o capacitate de încărcare mai mare. HondaJeteste alimentat de două motoare extrem de eficiente GE HondaHF120.

Puntea de comandă a aeronavelor HondaJet dispune de echipamentede ultimă generaţie, personalizate, Honda Garmin® G3000, sistem dinsticlă specială pentru aeronave cu trei ecrane de 14 inch şi ecranetactile duale pentru toate controalele generale şi intrări pentruplanul de zbor.

HondaJet Avionics Suite este cea mai avansată punte de comandadin stică disponibila pe avioanele cu reactie uşoare pentru clasabusiness şi oferă o integrare perfectă, împreună cufuncţionalitatea split-screen a ecranului MFD, informaţii desprevreme prin satelit, sumar grafic, audio-digital şi optionalSynthetic Vision.

Mai multe informaţii despre HondaJet pe www.hondajet.com.