Honda închide uzina din Marea Britanie. Din cauza Brexit-ului vor dispărea 3500 de locuri de muncă

Autor: Marius Vișan 19 feb. 2019 Știri auto
Honda închide uzina din Marea Britanie. Din cauza Brexit-ului vor dispărea 3500 de locuri de muncă

Honda va anunţa săptămâna aceasta închiderea fabricii de maşini din Swindon, sud-vestul Angliei, decizie care va afecta 3500 de locuri de muncă, a anunţat Autonews.com. Conform sursei, fabrica ar urma să se închidă în 2022. 

Honda produce în Marea Britanie modelele CR-V, Civic hatchback şi Civic Type-R.

Decizia celor de la Honda de a închide uzina de la Swindon este o nouă lovitură pentru Guvernul de la Londra care se luptă să menţină atractivitatea ţării în pofida turbulenţelor provocate de Brexit şi a incertitudinilor care există în mediul industrial cu privire la consecinţele ieşirii din UE fără un acord.

La începutul lunii februarie, Nissan a anunţat că renunţă la planurile privind construcţia modelului crossover X-Trail la uzina sa de la Sunderland (nord-estul Marii Britanii).

Nissan, Honda şi un al treilea producător nipon Toyota, sunt responsabile împreună pentru aproape jumătate din automobilele construite în Marea Britanie.  

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide