Honda prezintă Honda Jazz Hibrid la Paris 2010

Hibridul Honda Jazz îşi va face debutul mondial la Salonul Auto din Paris în luna septembrie a acestui an, demonstrând în continuare angajamentul Honda pentru tehnologia hibridă.

Honda prezintă Honda Jazz Hibrid la Paris 2010 Honda prezintă Honda Jazz Hibrid la Paris 2010

Lansarea celui mai recent membru al familiei Jazz va marcapentru prima dată disponibilitatea unui hibrid în segmentul B.Motorul hibrid IMA şi sistemul de control sunt comune cu cele de pehibrizii Insight şi CR-Z, având avantajul fiabilităţii dovedite a acesteitehnologii importante. Cu aproape două decenii de dezvoltare şi 10ani de vânzări, sistemul IMA Honda s-a dovedit a fi o tehnologieflexibilă şi de încredere - peste jumătate de milion de vehicule ceau beneficiat de combinaţia emisiilor scăzute şi economie decombustibil sunt prezente pe sosele.

Noul model va avea acelaşi motor ca hibridul Insight, de 1,3litri i-VTEC combinat cu o cutie de viteze CVT şi un motor elecricintercalat între cele două, creând un sistem paralel hibrid. Ca şimodelele hibride Insight şi Civic, hibridul Jazz va fi capabil săfuncţioneze pe motor electric numai în anumite medii şi condiţii deviteză redusă.


O mare parte din caracterul practic al modelului Jazz se datoreazăînălţimii sale, dar în ciuda faptului că este mai înalt decâtInsight, Honda Jazz hibrid reuşeşte să menţină consumul decarburant şi emisiile de CO2 la niveluri comparabile.


Vizual, Honda Jazz hibrid se remarcă faţă de gama curentă Jazzprintr-o îmbunătăţire a farurilor cu halogen, stopuri clare, barăde protecţie şi o capota restilizată cu ornamente cromate. Noulhibrid va fi de asemenea disponibil în gama de culori existentă şiva putea fi personalizată utilizând Lime Green metalic.


Habitaclul este de asemenea improspatat cu un nou look, bordulîntr-o singură culoare, mai închisă, contrastează puterinic culumina albastră a cadranelor şi a sistemului de sunet. Noul hibrideste disponibil cu tapiţerie din piele, fiind prima dată când acestlucru a fost pus la dispoziţie pe un model de Jazz din Europa.Modelul Jazz hibrid va fi pus în vânzare în prima parte a anului2011 pe anumite pieţe auto din Europa, preţurile şi specificaţiilecomplete urmând să fie anunţate în timp util.


Împreună cu hibridul Jazz, standul Honda va expune o ediţiespecială a modelului Civic produs in Europa, modelele Insight 2011,CR-Z, noul Jazz, CR-V, Accord şi Accord Tourer, precum şi gama demotociclete VFR1200F echipate cu motorul V4 de ultima generatie, şiun stilat scuter PCX cu emisii scăzute, idle-stop şi un motor de125 cc.