Hyundai i30 wagon, detalii oficiale

Autor: Gabriel Grosoiu 24 feb. 2012 Știri auto

Primele fotografii cu noua generaţie Hyundai i30 wagon au fost prezentate, înaintea debutul mondial, programat pentru Salonului Auto Geneva 2012. Versiunea wagon, al doilea membru al familiei i30, se alatură modelului hatchback cu cinci uşi, precum şi berlinei Elantra, completând oferta coreenilor în clasa compactă.

Noul wagon împarte motorizările şi trenul de rulare cu noua generaţie i30 hatchback, un vehicul foarte apreciat deja de catre public. Spre deosebire de hatchback, versiunea i30 wagon are o caroserie mai lungă, ce îmbunătaţeşte considerabil spatiul portbagajului, fără a compromite designul dinamic al modelului.

Lungimea totala i30 wagon este de 4.485 mm, fiind cu 185 mm mai mare decat cea a versiunii în cinci usi şi cu 10 mm peste precedentul model i30 wagon, ţintind astfel o poziţie cât mai bună printre cele mai spatioase maşini compacte din Europa. În comparaţie cu varianta în cinci usi, noua caroserie extinde spaţiul din portbagaj de la 378 de litri, la un total 528 de litri, iar odată cu rabatarea banchetei spate, volumul de încărcare atinge valoarea de 1.642 litri.

Maşina a fost concepută special pentru clienţii europeni, la Centrul de Cercetare si Dezvoltare Hyundai din Rüsselsheim, Germania. Versiunea wagon a fost dezvoltată alături de cea hatchback, permiţând astfel crearea unui design coerent, ce oferă o linie comună gamei, în ton cu filozofia „Sculptură fluidă” a mărcii. La fel ca in cazul variantei cu cinci usi, partea frontala se distinge prin grila hexagonala Hyundai si prin forma farurilor, insa de la stalpul B catre spate, modelul wagon se diferentiaza semnificativ.

Linia plafonului se extinde spre spate, peste zona flexibila dedicata pasagerilor si bagajelor, înclinându-se pentru a spori caracterul dinamic al maşinii.La fel ca modelul în cinci uşi, noua generaţie i30 wagon va fi disponibilă cu trei motorizări pe benzina şi trei motorizări diesel, cu puteri intre 90 si 135 CP. Cumpărătorii noii generatii i30 wagon vor beneficia de serviciul 5 Year Triple Care, cuprinzând cinci ani garanţie fără limită de kilometri, cinci ani asistenţa rutieră şi cinci ani verificări tehnice gratuite. Noua generatie i30 wagon va fi prezentata la Salonului Auto de la Geneva, în luna martie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide