În Bucureşti se va construi prima parcare de tip park&ride

Autor: Marius Vișan 18 ian. 2018 Știri auto
În Bucureşti se va construi prima parcare de tip park&ride

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal (PUZ)- Nod Intermodal Cap Linie de Tramvai şi Metrou Park&Ride – Parcare Supraterana şi Terminal RATB Intersecţia Şos. Pantelimon cu Şos. Vergului Dudeşti, sector 2.

Primarul General, Gabriela Firea:

„Propunem Consiliului General al Municipiului Bucureşti aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal referitor la Nodul Intermodal situat la intersecţia Şoselelor Pantelimon şi Vergului, un ansamblu care va incorpora atât staţia terminală a tramvaiului, staţia de metrou precum şi prima parcare supraterana de tip Park&Ride, care va avea o capacitate de 500 de locuri dispuse pe 3 niveluri. Acest tip de parcare, destinată atât bucureştenilor cât şi celor care tranzitează Capitală, reprezintă o soluţie eficientă de fluidizare a traficului, prin oprirea la intrarea în Bucureşti a unui număr semnificativ de autovehicule, pasagerii acestora având la dispoziţie o alternativă viabilă, respectiv mijloace de transport public subterane şi de suprafaţă cu ajutorul cărora deplasarea în oraş este mai comodă şi mai rapidă”.

Situată la un nod intermodal „Cap Linie de Tramvai şi Metrou Park&Ride”, aceasta oferă posibilitatea de conectare rapidă la transportul în comun (autobuz, tramvai, metrou), ceea ce duce atât la degajarea parcărilor centrale, cât şi la fluidizarea traficului rutier.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide