În Bulgaria se vor construi maşini chinezeşti Great Wall

China este foarte departe de noi, însă, din 2011, cei interesaţi de maşini chinezeşti le vor avea la o aruncătură de băţ. Asta deoarece Great Wall va începe producţia în fabrica de la Lovech, din Bulgaria.

În Bulgaria se vor construi maşini chinezeşti Great Wall În Bulgaria se vor construi maşini chinezeşti Great Wall

Politica dusă de guvernul bulgar este cea a taxelormici, ceea ce are rolul de a atrage investitorii străini(deşi un efect conex este şi fenomenul înmatriculării de maşini în Bulgariade către români).

Iată că unul dintre investitorii străini foarte serioşi sedovedeşte producătorul auto de maşini chinezeşti Great Wall. Careare deja o uzină la Lovech, deţinută în parteneriat cu firmabulgară Litex Motors, unde va începe construcţia a nu maipuţin de patru modele din 2011.

Este vorba despre un SUV, o utilitară şi două modele sedan, darîncă nu a fost comunicat oficial despre ce modele va fi vorba.Putem estima, însă, că SUV-ul va fi Great Wall H5, adicăversiunea facelift a cunoscutului deja Great Wall HoverCUV, un SUV cu un preţ foarte mic şi cu motorizări deorigine Mitsubishi.

Utilitara va fi, cel mai probabil, un pick-up din familiaGreat Wall Deer. În privinţasedanurilor, cu siguranţă unul dintre ele va fi rivalul luiLogan, Great Wall C30, în timp ce aldoilea sedan ar putea fi un model de categorie mai mare, Great Wall C50, care concurează cu RenaultFluence sau Skoda Octavia.

În uzina bulgară pot fi produse până la 50.000 de maşini pe an,acestea fiind destinate celor 26 de pieţe auto din UniuneaEuropeană, dar nu numai. Investiţia iniţială s-a cifrat la 85milioane de euro, dar se estimează că va ajunge la peste 300 demilioane de euro în momentul startului producţiei. Numărulde angajaţi se ridică la 1.800 de persoane, din care 400sunt ingineri din China, Coreea de Sud, Japonia, Germania şiItalia.

Prin urmare, se pare că Bulgaria devine o ţară foarteinteresantă pentru investitorii auto, chinezii de la Great Wallconsiderând oportun mediul de afaceri al vecinilor. Vomvedea la anul dacă Dacia Logan sau Dacia Duster vor avea de furcă serios cuaceastă nouă concurenţă.