În caz de accident, poliţia confiscă telefonul – idee bună sau nu?

Autor: Oraan Mărculescu 30 iul. 2014 Știri auto
În caz de accident, poliţia confiscă telefonul – idee bună sau nu?

Propunerea vine din partea unei femei: Suzette Davenport, oficial în cadrul poliţiei din Gloucestershire, crede că e cazul să se recurgă la măsura drastică a confiscării telefonului şoferului implicat într-un accident.

Nu neapărat ca măsură de penalizare (un telefon e cu mult mai ieftin decât o maşină…), ci pentru a verifica dacă nu cumva şoferul vorbea la telefon sau chiar îl folosea pentru a da sms-uri ori pentru a naviga pe internet în timp ce era la volan.

Conform studiilor, în Marea Britanie un număr estimativ de 500 de persoane mor sau suferă accidentări foarte grave din cauza neatenţiei celor care folosesc telefonul în timp ce conduc.

Chiar dacă, la prima vedere, o astfel de măsură pare logică şi de bun simţ, evident că au apărut şi contraargumentele. De exemplu, Hugh Bladon, reprezentant al Alianţei Şoferilor Britanici, consideră că poliţia ar putea exagera cu o astfel de măsură.

Principalele motive invocate sunt că persoanele implicate în accidente nu şi-ar putea contacta rudele după un incident sau că telefonul ar putea fi confiscat după un accident minor, fără victime sau pagube materiale serioase.

Voi ce părere aveţi:

AR TREBUI CA POLIŢIA SĂ CONFIŞTE TELEFOANELE DUPĂ ACCIDENT PENTRU VERIFICARE?

Sursa: www.visordown.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide