În ce stadiu se află noua taxă auto

Autor: Mediafax 21 ian. 2019 Știri auto
În ce stadiu se află noua taxă auto

Graţiela Gavrilescu spune că nu este gata o formulă de calcul pentru noua taxă auto şi după ce grupurile de lucru vor avea o variantă sustenabilă astfel încât să nu poată fi atacată va fi informată populaţia. Ministrul spune că se caută soluţii pentru respectarea directivelor europene.

„Încercăm să găsim variante astfel încât să fie în concordanţă cu directivele europene. În momentul în care vom avea o formulă de calcul care să fie sustenabilă, să nu poată fi atacată, o să informez public cetăţenii. Să dea inclusiv prin act normativ prin care să purtăm o discuţie prin care să informăm cetăţenii“, a declarat ministrul mediului, vicepremierul Graţiela Gavrilescu, la Antena 3.

În ceea ce priveşte stabilirea unui termen în privinţa taxei auto, Gavrilescu a spus că trebuie să dea dovadă de „responsabilitate“.

„Am reuşit să adoptăm într-un timp scurt o ordonanţă pentru restituirea acestei taxe. Lucrul acesta s-a făcut pentru că un volum foarte mare de documente a fost adus la ANAF, iar procesarea documentelor necesită timp“, a mai spus ministrul. Totodată, Graţiela Gavrilescu a mai spus că grupurile de lucru se vor întâlni săptămânal pentru a fi găsită cea mai bună soluţie.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide