În luna mai, Skoda Auto înregistrează creşteri la vânzări

Skoda Auto a reuşit şi în luna mai să crească, cu cele 65.349 vehicule vândute (un plus de 10% faţă de anul anterior), înregistrând un nou record de vânzări, adică cea mai bună lună mai din istoria companiei.

În luna mai, Skoda Auto înregistrează creşteri la vânzări În luna mai, Skoda Auto înregistrează creşteri la vânzări

De la începutul anului şi până acum, vânzările aucrescut cu 16,6%, la 307.427 unităţi. O participareimportantă la această creştere, a avut-o din nou piaţachineză, unde în mai au fost livrate 14.162 vehicule, iar,cumulat, în perioada primelor cinci luni ale anului, 68.977unităţi.

Pe piaţa proprie, în Cehia, Skoda Auto a repurtat din ianuarieşi până în mai 2010 o creştere a vânzărilor de 20,9 %, la 24.700autovehicule. În Europa de Vest, tocmai în Marea Britanie,creşterile au atins 72%, iar în Spania 65%. În Germania, datorităcondiţiilor pieţei, după trecerea efectului primei de casare,vânzările s-au redus cu 36%, condiţii în care Skoda şi-a păstrattotuşi poziţia de importator nr. 1.

Modelul Skoda cel mai vândut la nivel mondial este şi înluna mai Octavia cu 26.967 autovehicule, valoare cecorespunde unei creşteri de 16,7%. Un interes foarte mare a fostînegistrat pentru modelele Superb (+ 193,3 %; 9.217 autovehicule)şi Yeti (un plus mai mare de 500 %, 4.266 autovehicule).

"Ne-am folosit în mod activ punctele forte deţinute în EuropaCentrală şi de Est, dar am profitat şi de strategia timpurieinternaţională a companiei, crescând în continuare în China, Indiaşi Rusia. Determinat de încheierea multor programe de casare, în2010, situaţia constituie în continuare o provocare, mai ales înEuropa", explică Reinhard Fleger, Membru al consilului deadministraţie Škoda Auto, responsabil pentru domeniile marketing şidistribuţie.