În premieră mondială la Geneva 2011: Chevrolet Cruze hatchback

Autor: Andrei Nan 28 feb. 2011 Prezentări

În decembrie anul trecut Chevrolet a câştigat pentru prima dată Campionatul Mondial de Turisme. Succesul înregistrat de Chevrolet în WTCC a dovedit potenţialul dinamic şi calităţile modelului Cruze, în timp ce lansarea noii versiuni hatchback cu 5 uşi, pe lângă cea sedan, este o altă dovadă a intenţiei Chevrolet de a îmbunătăţi raportul calitate-preţ.

O versiune de prezentare a autovehiculului compact al Chevrolet a fost expusă la Salonul Auto de la Paris în septembrie, anul trecut, şi a fost primită cu căldură.

Numărul de autovehicule Cruze vândute anul trecut l-a depăşit pe cel înregistrat de modelul Aveo, devenind astfel cel mai bine vândut autoturism Chevrolet pe plan global. De la lansare, în primăvara anului 2009, modelul Cruze sedan a fost bine primit pe pieţele din toată lumea şi a fost întâmpinat ca o schimbare a strategiei mărcii, clienţii fiind atraşi de stilul coupe, de calitatea construcţiei, de cele 5 stele obţinute la testele NCAP şi de manevrabilitatea dinamică. De asemenea, autovehiculul a fost ales „Autovehiculul AUTOBEST al anului 2010” de către un juriu compus din cei mai importanţi jurnalişti auto din Europa Centrală şi de Est.

Lansarea noului Cruze hatchback reprezintă un pas critic în Europa, conform lui Wayne Brannon, Preşedinte şi Director Executiv al Chevrolet Europe. „Modelele hatchback joacă un rol critic pe multe pieţe. În total, segmentul de autovehicule compacte din Europa reprezintă aproximativ un sfert din piaţa totală, în timp ce modelele hatchback reprezintă aproximativ 65% din acel volum.

„Noul Cruze hatchback întăreşte dorinţa Chevrolet de a fi considerată una dintre principalele mărci din Europa şi este un autovehicul care are un raport calitate-preţ mai bun decât al unor concurenţi mai cunoscuţi.”

Cu linia atractivă şi impetuoasă a acoperişului, specifică modelelor coupe, şi cu consolele scurte în faţă şi spate, noul Cruze hatchback are acelaşi dinamism în ceea ce priveşte postura ca şi varianta sedan şi poate fi recunoscut instantaneu.

Şi această versiune beneficiază de aceeaşi senzaţie de stabilitate a caroseriei în timpul rulării, fiind construită pe baza noului sistem de structură monococă, acesta fiind completat prin reglarea finală a componentelor şasiului. Sistemul cu structură monococă este utilizat pentru niveluri ridicate de stabilitate şi soliditate. Într-adevăr, Chevrolet Cruze este un autovehicul pe gustul multor şoferi din Europa, lucru dovedit de vânzările înregistrate pe multe pieţe şi de faptul că, în 2010, vânzările au depăşit toate estimările.

Volumul de încărcare al variantei Cruze hatchback este de aproape 400 de litri, autovehiculul fiind prevăzut cu scaune spate fracţionabile 60/40.

Noul Chevrolet Cruze hatchback cu cinci uşi va fi pus în vânzare în Europa la jumătatea anului 2011, iar preţurile vor fi anunţate cu puţin timp înainte de data lansării.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide