Inaugurare Ferrari World

Cel mai tare parc de distracţii, Ferrari Worl, şi-a deschis porţile publicului larg. Situat în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, Ferrai World este cel mai mare parc de distracţii acoperit din lume.

Ferrari World este cel mai mare parc de distracţii acoperit dinlume şi pentru a demonstra acest lucru iată câteva "date tehnice"ale acestuia. Acoperişul imens de culoarea roşie a fost construitcu gândul la liniile modelului Ferrari GT, având o suprafaţă totalăde 200.000 metri pătraţi. Emblema căluţului cabrat de pe acestaeste cea mai mare din lume , cu un diametru ce ajunge până la 66 demetri.

Complexul este prevăzut cu multe puncte de interes, dar cel maiimportant şi cel mai spectaculos dintre toate este rollercoaster-ul "Formula Rossa". Viteza maximă de 240 de km/h, forţe Gcare ating valoare de 1,7 şi o acceleraţie de la 0 la 100 km/h îndoar 2 secunde, sunt datele tehnice care confirmă faptul că"Formula Rossa" este într-adevăr cel mai rapid roller coaster dinlume. Este de menţionat şi faptul că punctul cel mai înalt al"circuitului" se află la 52 de metri faţă de nivelul solului.

Preţul de intrare este de aproximativ 60 de dolari, o sumă nufoarte mare dacă stăm să gândim că cei 60 de dolari garanteazăintrarea în cel mai mare parc de distracţii Ferrari.