Infiniti EX Concept

Autor: Andrei Nan 04 apr. 2007 Știri auto

Design-ul elegant al noului concept Infiniti este inspirat de liniile formelor de caroserie coupe combinate cu cele ale unui SUV. Consolele faţă/sparte scurte sunt specifice unui coupe, efectul general fiind de un coupe-SUV. Elemente precum grila radiatorului, blocurile optice frontale în formă de L sau aripile de dimensiuni generoase sunt vestigii genetice ale familiei Infiniti. Chiar dacă EX este un concept care păstrează îndeaproape design-ul actual, conceptul aduce şi elemente cu caracter de noutate pentru modelele mărcii japoneze.

Cea mai importantă inovaţie adusă acestui concept este acoperişul din cristale lichide, care are proprietatea de a-şi schimba nivelul de opacitate de la transparent la translucid. Acest efect este realizat cu ajutorul unui sistem de senzori sensibili tactil.

Pentru a elimina unghiurile moarte în cazul unei parcări laterele, noul concept este echipat cu sistemul AVM (Around View Monitor’s), compus din camere de vedere amplasate în faţă, spate şi lateralele maşinii. Din punct de vedere al siguranţei active, Infiniti EX este echipat cu sistemul denumit LDW (Lane Departure Warning), acesta fiind în dotarea modelelor FX şi M. Împreună cu VDC (Vehicle Dynamic Control), sistemul controlează şi ajută la menţinearea traiectoriei maşinii pentru a evita situaţile neplăcute de pierdere a controlului datorat lipsei de aderenţă, în condiţiile unor manevre brutale de corectare a direcţiei.

La capitolul motorizare, Infiniti EX Concept este propulsat de un motor V6, cuplat la o cutie de viteze automată cu cinci rapoarte şi beneficiază fr tracţiune integrală neparmanentă, performanţele dinamice fiind garantate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide