Infrastructură de România: în Botoşani există un drum naţional de pământ

Autor: Iulian Dnistran 04 dec. 2014 Știri auto
Infrastructură de România: în Botoşani există un drum naţional de pământ

În România anului 2014 (în scurt timp a anului 2015) există încă un drum naţional care pare scos din poveştile scrise în urmă cu 50 de ani. Şi nu pentru că ar fi extraordinar de idilic, ci fiindcă e acoperit cu pământ, la fel ca un drum forestier.

Este vorba despre Drumul Naţional 24C (DN 24C) care face legătura între localităţile botoşănene Rădăuţi-Prut şi Manoleasa, având o lungime de aproximativ 40 km. 

Potrivit Ziarului Financiar, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a plătit 16 miliarde de lei pentru drumuri naţionale în perioada 2008-2014, reparând 2.900 de kilometri de astfel de şosele, dar, cu toate acestea, DN 24C a rămas pe lângă.

Conform aceleiaşi surse, premierul Victor Ponta a spus în cursul lui 2014 că este „ruşinos” ca România să aibă un drum naţional de pământ şi că urma ca acesta să fie asfaltat până la sfârşitul anului, dar asta nu s-a întâmplat până acum.

„Drumul naţional este în continuare de pământ, nu este asfaltat. Chiar am primit o adresă anul acesta că nu există fonduri alocate pentru acest drum“, a spus Viorica Nichiteanu, inspector impozite şi taxe în cadrul Primăriei Rădăuţi-Prut, pentru Ziarul Financiar.

Unde se află drumul pe hartă:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide