Investiţiile germane în România, inclusiv cele auto, vor creşte în anii următori

Autor: Adrian Mihălţianu 03 dec. 2014 Știri auto

Investiţiile germane pe plan local, în special în industria auto, vor creşte începând de anul viitor, consideră omul de afaceri german Jurgen Schunn, reprezentant de seamă al Asociaţiei Saşilor din România, datorită venirii conaţionalului său, Klaus Iohannis, la conducerea României.

Investiţiile germane în România, în decursul anilor, au ajuns la 6,49 miliarde de euro, deţinând o pondere de 11% în totalul investiţiilor străine în România. Anul trecut, în România erau înregistrate peste 20.000 de companii cu capital german, având un capital subscris de 4,39 miliarde de euro. Volumul schimburilor comerciale dintre Germania şi România au depăşit anul trecut 19,5 miliarde euro, o cifră cat 20% din PIB-ul tarii, conform unui raport.

Fabrica Bosch de la Blaj produce la foc continuu pentru cele mai scumpe mărci germane şi nu numai

Pe primul loc s-a clasat Daimler, care a investit în facilităţi de producţie de transmisii la Sebeş cu circa 300 de milioane de euro. Un total de aproximativ 120 de milioane de euro a investit şi compania Bosch pentru extinderea fabricii existente la Blaj, precum şi pentru construirea unei noi fabrici lângă Cluj-Napoca.

Fabrica de transmisii de la Sebeş devine unul dintre principalii exportatori din România

Omul de afaceri german, născut în România, Jurgen Schunn consideră că România va înregistra o creştere economică semnificativă în 2015.

Sunt convins ca numărul investitorilor si imaginea României vor creşte, iar dacă încrederea va creşte în politica românească atunci situaţia economică se va îmbunătăţi considerabil. Desigur că nu de astăzi pe mâine, însă într-un timp mai rapid ca până acum. Germania este cel mai important partener de afaceri, iar noi saşii suntem punţile dintre România si Germania. România este ţara strămoşilor noştrii si ne pasă tuturor de ea, este ţara noastră. Dl. Johannis având în principal sprijinul Germaniei, însă nu numai, dacă va face în continuare ce a facut la Sibiu în toată tara, aceasta se va dezvolta mai puternic decât până acum”, precizează Jurgen Schunn.

Schunn a plecat din România în 1982 şi a revenit după 1990 când a deschis dealer-ul Mercedes-Benz în România, prin compania Auto Schunn, care deţine şhowroom-uri în oraşele Arad, Deva, Sibiu, Craiova şi Suceava, precum şi în Westendorf, Germania.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide