Ipoteză bizară: noua Dacia sedan se va numi Solenza?

Autor: Oraan Mărculescu 01 feb. 2012 Știri auto
Ipoteză bizară: noua Dacia sedan se va numi Solenza?

Nu este prima oară când vorbim despre o berlină familială Dacia – în 2009, ProMotor venea cu o propunere proprie despre cum ar putea arăta Dacia Sedan, care poate deveni principalul rival al modelului de succes Skoda Octavia. Acum, însă, francezii de la Caradisiac plusează cu o informaţie interesantă: berlina românească ar putea să se numească Dacia Solenza!

Solenza este un nume folosit de Dacia la începutul anilor 2000, desemnând primul model pe care francezii de la Renault l-au supervizat direct, după preluarea Dacia de către concernul francez. Solenza a fost, practic, transformarea într-o maşină modernă a proiectului Dacia Nova, cunoscut, după înlocuirea grupului moto-propulsor, ca Dacia SupeRNova (unde R provenea, evident, de la Renault).

Solenza a fost un model cu un succes moderat la noi, fiind produse circa 80.000 de unităţi, dar şi-a câştigat o bună reputaţie de maşină familială foarte ieftină, ceea ce a nivelat drumul pentru Logan-ul pe care îl ştim azi. Prin urmare, Dacia Solenza se poate spune că are, pentru publicul român, o rezonanţă pozitivă, aşa încât readucerea în actualitate a denumirii nu este nicidecum o idee proastă.

Conform francezilor, noua Dacia Solenza ar urma să apară în 2015, fiind vorba despre o berlină cu pretenţii mai mari decât Logan 2 şi cu dimensiuni crescute (lungime de circa 4,8 metri). Se pare că vorbim de o caroserie în două volume şi jumătate, cu 4 portiere şi hayon, în genul Skodei Octavia, dar suntem siguri că va exista şi o versiune sedan, în trei volume.

Deşi, din punct de vedere tehnic, se pare că vorbim de o platformă tehnică derivată din cea a Logan-ului, noua Dacia Solenza va oferi un spaţiu interior nu doar încăpător, ci şi un nivel superior al finisării şi, mai ales, al dotărilor de confort: vor apărea opţiuni precum climatizare automată, scaune încălzite, un sistem multimedia mai modern şi chiar sistem de navigaţie, în timp ce pachetul de siguranţă se anunţă la standarde ridicate.

După cum se poate observa, francezii au folosit ca bază pentru randarea lor modelul Renault Fluence, care a primit partea frontală a noii Dacia Lodgy, restilizată pentru a se integra mai armonios în ansamblu. Cu alte cuvinte, Dacia Solenza se anunţă un model mult evoluat şi la capitolul aspect, urmând a fi o ofertă foarte atractivă.

Preţul de bază estimat (în Franţa) este de 13.000 euro, iar noul model urmează să beneficieze de motoare pe benzină cu puteri între 95 CP şi 150 CP, respectiv de dieseluri între 90 CP şi 130 CP. Pentru moment, vom încerca să vedem dacă reuşim să obţinem vreun răspuns referitor la denumirea Solenza: va reveni sau nu în actualitate pe noua berlină Dacia?

Voi ce credeţi:

NOUA BERLINĂ DACIA SE VA NUMI DACIA SOLENZA?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide