Ipoteza uluitoare a consilierului primarului din Timişoara. Cine răspunde pentru „poarta ucigaşă”

Autor: Mediafax 25 sept. 2017 Știri auto
Ipoteza uluitoare a consilierului primarului din Timişoara. Cine răspunde pentru „poarta ucigaşă”

„Vinovatul” pentru prăbuşirea porţii de intrare în Timişoara şi, implicit, pentru moartea tânărului care a fost zdrobit în maşina pe care o conducea ar fi „o bucată de acoperiş adusă de vânt”, susţine consilierul personal al primarului Nicolae Robu într-o postare pe Facebook. Acesta a încercat să-şi susţină teoria printr-o serie de fotografii care arată, spune el, cum bucăţi din acoperiş se află lângă poarta căzută, subliniind că forţa vântului pare să fi fost atât de mare încât a trântit chiar şi o macara aflată în zonă.

„Legat de poarta de pe Calea Lugojului: sunt sigur 100% că până la ea au ajuns bucăţi de acoperiş aduse de vânt! Foarte probabil, din filmare şi din poze, să fi fost şi lovită de bucăţile de acoperiş aduse de vânt! (…) Am postat mai devreme, după ce am vizualizat înregistrarea cu momentul în care a căzut poarta mărit şi dat cu încetinitorul, presupunerea personală că poarta a fost lovită de un acoperiş înainte de a pica. Imediat am mers acolo să vad dacă mai e rămas ceva în jur şi am găsit bucăţi de acoperiş pe o suprafaţă foarte mare atât înaintea porţii cât şi după poartă. Am făcut poze şi filmari şi puteţi vedea şi dumneavoastră. Am găsit pe internet poza făcută din timpul descarcerării (prima poza a postării) şi se vede clar în partea stângă a pozei, sub poarta picată, o bucată de acoperiş albă”, a scris pe Facebook Cătălin Iapă. 

Acesta subliniază că lângă stâlpul căzut se poate vedea o bucată de acoperiş şi că poarta este lovită mai mult în partea superioară, iar drept argument pentru a-şi susţine ipoteza aduce o fotografie cu o macara despre care spune că, dacă vântul a reuşit să o rupă, acest fapt „indică ce putere a avut în această zonă în timpul furtunii”. 

„Este o poză în care apare concomitent stâlpul căzut la pământ şi o bucată de acoperiş foarte aproape de el, la nici 10 metri. În poza cu stâlpul căzut la pământ (cea în care apar numele oraşelor înfrăţite) se vede cum partea de jos nu pare a fi afectată/lovită, în schimb partea de sus e toată spartă ca şi cum ar fi fost lovită. Aici s-ar putea să fi lovit bucata de acoperiş în poartă. În ultima poză a postării apare o clădire în construcţie cu o macara ruptă efectiv de vântul de la furtună. (…) Faptul că vântul a rupt această macara, proiectată să suporte forţe foarte mari, indică ce putere a avut în această zonă în timpul furtunii”, şi-a încheiat consilierul explicaţia.

Vineri au apărut în presă imagini şocante cu poarta de intrare din oraşul Timişoara care a căzut peste o maşină aflată în mers. Tânărul care se afla la volan a murit în urma impactului. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide