Ipoteze: Ford B-Max va fi şi MPV, şi SUV!

Noul Ford B-Max, care va fi construit în uzina Ford de la Craiova, nu se ştie încă oficial ce va fi: un MPV de clasă mică sau un SUV de categorie muscă. Unii spun, însă, că va fi şi una, şi alta...

Ipoteze: Ford B-Max va fi şi MPV, şi SUV! Ipoteze: Ford B-Max va fi şi MPV, şi SUV!

Conform olandezilor de la AutoInternationaal, noul modelFord B-Max va fi atâtmonovolum de clasă mică, dar şi un mini-crossover.

Cu alte cuvinte, B-Max ar urma să fie oferit în două versiuni:cea normală, care va intra în concurenţă cu modele precum Opel Meriva, dar şi una realizată înstil crossover, care va concura cu Suzuki SX4sau Nissan Juke - este posibil caaceasta să fie denumită Ford Fusion, nu B-Max.

Platforma tehnică va proveni, evident, de la modelul de clasămică Ford Fiesta, însă versiunea crossover va fi mai latăşi va avea garda la sol mai generoasă. Nu este exclus caB-Max să fie oferit şi cu tracţiune integrală controlatăelectronic, sistem derivat din cel de la Ford Kuga.

Noul Ford B-Max va fi construit şi în uzina Ford din Brazilia,pentru a satisface atât cererea de pe piaţa sud-americană, dar şipentru a încerca să pătrundă pe piaţa nord-americană, unde Ford aresucces doar cu SUV-urile mari şi full-size.

Din punct de vedere al designului, maşina este deaşteptat să preia liniile întâlnite la Fiesta şi noul Ford Focus, în timp ce motorizărilevor fi cele de pe Fiesta. Nici o informaţie privitor la o eventualăversiune B-Max hibrid, deocamdată.

Aşteptăm cu interes Salonul Auto Paris 2010, unde Ford ne-ar puteaface surpriza unui preview pentru B-Max, sub forma unuiconcept-car.