Îţi place noul logo sau era mai mişto cel vechi?

Autor: Alexandru Banu 27 nov. 2017 Știri auto

Valtteri Bottas, colegul lui Hamilton, a câştigat la Abu Dhabi Grand Prix-ul Etihad Airways. Aşa a treminat finlandezul pe locul trei acest sezon, după Vettel, iar Lewis Hamilton pe locul I, luând al patrulea campionat după cele din 2008 şi consecutivele 2014 /2015. Evenimentul important al cursei a fost însă la sfârşitul premierii, atunci când mari şefi din Formula 1 au prezentat noul logo. Deja îl vedem pe site-ul F1.com şi îl vom vedea în grafica televiziunilor şi pe marginea circuitelor din prima cursă a lui 2018 (25 martie, Melbourne, Australia). Şi divizia de merchandising va pune pe toate obiectele promoţionale noul logo Formula 1.

Sean Bratches, director comercial F1, a spus că logo-ul trebuia schimbat pentru că şi-a cam pierdut impactul, implicit valoarea în noile strategii şi tehnici de comunicare digitală. Nu este vorba numai de readaptarea unor dimensiuni la formatele digitale tv / tabletă / smartphone  / desktop  / laptop, ci şi de povestea pe care nu o mai transmite atât de bine prin design-ul învechit. Până şi licenţele de jocuri pentru console şi pe calculator vor trebui updatate online cu noul logo al companiei.

Bratches a dat două exemple mondiale la fel de mari, Coca-Cola şi Starbucks. Producătorii de sucuri şi de alimente a trebuit să-şi schimbe sigla pentru noua eră digitală. Cum altfel decât conform procesului prin care trec toate brand-urile, acesta fiind simplificarea.

Alt şef, Ellie Norman – femeia care face marketingul F1 după ce a fost angajată la Virgin Media, a spus că logo-ul reprezintă două maşini stilizate care se întrec pe circuit până la linia de final (elementul vertical). Sunt, de fapt, două trase paralele. Această soluţie le dă şi avantaj în exploatarea tehnică, pentru că logo-ul poate fi folosit mai uşor în orice comunicare, pe orice tip de platformă. Ellie consideră că, deşi logo-ul vechi – cel care a stat 23 de ani – era reuşit, era totuşi prea subtil pentru unii. Nu transmitea informaţia atât de bine din cauza acelui “ 1 fugit ”.

Cel mai bine vom observa noul logo în timpul transmisiunilor care vor avea un pachet grafic nou. Nu numai logo-ul va fi cel nou, ci şi elementele componente ale întregului pachet grafic – burtiere, timpi, clasamente, statistici, informaţii tehnice şi afişaje în timp real.

Autor Alexandru Banu

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide