Jaguar Land Rover elimină mii de locuri de muncă pe fondul declinului motorinei

Autor: Departamentul Economic 10 ian. 2019 Știri auto
Jaguar Land Rover elimină mii de locuri de muncă pe fondul declinului motorinei

Jaguar Land Rover, cel mai mare producător auto din Marea Britania, va anunţa eliminarea a mii de locuri de muncă, a declarat o sursă pentru Reuters, în situaţia în care compania se confruntă cu o scădere a cererii în China şi o reducere a vânzărilor maşinilor diesel în Europa.

Jaguar a înregistrat pierderi de 354 milioane de lire sterline (450 milioane dolari) între aprilie şi septembrie şi a redus deja în anul 2018 aproximativ 1.000 de posturi în Marea Britanie, a închis fabrica Solihull timp de două săptămâni şi a anunţat reducerea programului de lucru la fabrica din Castle Bromwich.

Compania, care este deţinută de Tata Motors, a prezentat planuri de reducere a costurilor şi de îmbunătăţire a fluxurilor de numerar cu 2,5 miliarde de lire sterline, inclusiv prin reducerea costurilor cu forţa de muncă.

Aceste reduceri vor fi „substanţiale”, a precizat sursa citată pentru Reuters.

„Numărul locurilor de muncă eliminate va fi substanţial, urmând a afecta managementul, cercetarea, vânzările şi designul”, a spus sursa anonimă.

Liniile de producţie nu vor fi afectate în acest stadiu.

Compania, care are aproape 40.000 de angajaţi în Marea Britanie şi şi-a sporit forţa de muncă la noile fabrici din China şi Slovacia în ultimii ani, a refuzat să comenteze.

Producţia din 2018 a companiei pare să fi scăzut, iar vânzările din primele unsprezece luni au scăzut cu 4,4%.

Vânzările în China, între iulie şi septembrie, au scăzut cu 44%. În octombrie, directorul financiar al companiei a declarat că fabrica din China a fost închisă cea mai mare parte a lunii octombrie, pentru a permite inventarierea atât a vehiculelor proprii, cât şi ale distribuitorilor, în vederea reducerii.

Maşinile Diesel reprezintă 90% din vânzările britanice ale companiei şi 45% din cele mondiale, a declarat compania anul trecut, dar cererea a scăzut ca urmare a scandalului emisiilor Volkswagen din 2015.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide