Jaguar XE SV Project 8 este cel mai rapid sedan. Iată ce poate face cu 600 CP - VIDEO

Super-sedanul Jaguar XE SV Project 8 a devenit cel mai rapid ...

Jaguar XE SV Project 8 a devenit cel mai rapid sedan pe Nurburgring, înregistrând un timp de 7 minute şi 23 de secunde.

Recordul precedent a fost de 7 minute şi 32 secunde, stabilit de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, dar Jaguar a reuşit să-l reducă cu 9 secunde.

Spre deosebire de Giulia Quadrifoglio, care este vândută în întreaga lume şi în număr mare, Jaguar va construi doar 300 de exemplare ale Project 8.

Referindu-se la recordul de la Nurburgring, directorul executiv al Jaguar Land Rover, John Edwards, a declarat: "SVO există pentru a împinge limitele performanţei, ale luxului şi ale capacităţilor de conducere pe orice tip de teren. Proiectul XE SV 8, asamblat manual, duce acest principiu la limită, mărindu-i astfel performanţele celui mai cunoscut Jaguar cu patru uşi. Recordul subliniază angajamentul nostru de a livra cel mai extrem Jaguar produs vreodată. Clienţilor vor avea ocazia să experimenteze în curând acest sedan senzaţional."

XE SV 8 are un motor V8 de 5.0 litri supraalimentat, cu o putere de 600 CP. Conectat exclusiv la o transmisie cu opt trepte, super sedanul poate accelera până la 96 km / h în doar 3.3 secunde şi atinge o viteză maximă de 321 km / h.

VIDEO