James Bond de India: Rolls-Royce cu mitraliere ataşate

Autor: Iulian Dnistran 29 nov. 2013 Știri auto

Scoasă la licitaţie în urmă cu câteva luni de Barrett-Jackson Auctions, bijuteria produsă în 1925 este un pic mai mult decât s-ar aştepta cineva de la un Rolls-Royce clasic. Pe lângă faptul că a fost comandată şi folosită de Umed Singh al II-lea, modelul a primit şi o serie de elemente…să le spunem personalizate.

Roţile au fost mărite, caroseria a primit lumini de căutare în partea din faţă şi spate, suporturi pentru două pistoale şi o mitralieră de tip Elephant Gun, considerate utile în timpul vânătorilor de tigri şi elefanţi. Arsenalul de care dispune modelul nu se opreşte aici, pentru că, la nevoie, cei care utilizau Rolls-Royce-ul aveau la dispoziţie o mitralieră de calibrul .45, remorcată de vehicul.

Botezat „Tiger Car”, modelul Phantom I este propulsat de un motor de 8 litri cu şase cilindri în linie cuplat cu o cutie de viteze manuală, cu patru rapoarte. Bănuim că modelul ar fi capabil să impună respect şi pe drumurile moderne de astăzi, în traficul pe care îl cunoaştem cu toţii, apropiat de termenul „junglă”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide