Jeep Adventure

Jeep Adventure a avut loc la Braşov, în intervalul 7-9 septembrie, eveniment care a reunit aproximativ 60 de maşinii ale binecunoscutei mărci americane.

Evenimentul Jeep Adventure România a reunit un număr foarte mare de deţinători de maşini Jeep, de la vechiul Wrangler până la noul Grand Cherokee, trecând pe la Jeep Compass şi terminând cu noul Wrangler.

Traseul off-road, atent ales de cei cei doi experţi 4x4 din Anglia, Duncan Barbour şi Karl Trunk, şi totodată îngerii păzitori ai caravanei de aproape 60 de maşini, a fost de la Braşov la Cheia şi din nou la Braşov, prima parte a traseului fiind prin munţi. Peisajele mioritice i-au fascinat pe toţi cei aflaţi în caravana. Atunci când drumul a permis, trecerile prin râurile întâlnite în cale şi noroiurul destul de lipicios din anumite porţiuni au dat de lucru sistemelelor 4x4 ale maşinilor.

În cei aproape 70 de km de off-road, marea majoritate a participanţilor nu au avut probleme majore, şufa nefiind utilizată, chiar dacă a existat un moment în care unuii dintre participanţi au avut probleme de aderenţă pe noroi şi iarba udă, lucru inevitabil datorită cauciucurilor de asfalt. Odată ajunşi la Cheia, surprizele aveau să se ţină lanţ: tir cu puşca şi cu arcul asistaţi de profesionişti în domeniu, cireaşa de pe tort fiind sportul extrem cunoscut sub numele de rapel, evident asistat deasemenea de experţi în domeniu.

Jeep Adventure s-a dorit a fi un eveniment în care utilizatorii maşinilor Jeep sa descopere, dacă nu au facut-o până acum, spiritul de libertate pe care il pot oferi aceste maşini. Cel mai important aspect a fost însa descoperirea spiritului de aventură împreună cu Jeep.