Joint venture-ul OSRAM Continental duce iluminatul inteligent din maşină la un nou nivel

Autor: ProMotor 05 iul. 2018 Știri auto
Joint venture-ul OSRAM Continental duce iluminatul inteligent din maşină la un nou nivel

Joint venture-ul OSRAM Continental GmbH, înfiinţat de cele două companii de tehnologie Continental şi Osram, şi-a început activitatea. În urma finalizării cu succes a tuturor negocierilor şi a emiterii aprobărilor privind achiziţiile, noua companie a fost lansată conform planificării, în a doua jumătate a anului 2018.

OSRAM Continental va angaja iniţial circa 1.500 de persoane în 16 locaţii din întreaga lume.

În România, OSRAM Continental îşi va desfăşura activitatea în Iaşi. Echipa de aici va colabora cu echipe din diferite locaţii internaţionale.

Sediul central este la München (Germania). Planul este de a muta sediul la Garching (Germania). Compania mixtă îşi propune să genereze vânzări anuale în intervalul de mijloc al unei sume de trei cifre, în milioane de euro. Continental şi Osram deţin fiecare o participaţie de 50% în joint venture, care este consolidată pe deplin în cazul lui Osram.

OSRAM Continental planifică anual, pentru următorii cinci ani, rate de creştere de până la două cifre. Acest lucru se bazează pe o dezvoltare puternică a pieţei pentru modulele şi soluţiile de iluminat cu LED-uri, precum şi pentru sistemele de iluminat cu laser şi electronice asociate. Primele produse care vor fi dezvoltate de companie vor fi pregătite pentru producţia în serie până în 2021.

Piaţa pentru iluminarea vehiculelor din industria auto este în prezent într-o perioadă de tranziţie, se îndreaptă spre tehnologii de iluminat pe bază de semiconductori. Ca rezultat, software-ul şi electronica devin din ce în ce mai importante şi mai influente. Continental şi Osram combină, prin urmare, punctele forte în fiecare dintre aceste domenii şi dezvoltă module de fază de ultimă generaţie şi soluţii pentru iluminatul interior pentru producătorii de automobile.

Noua companie va utiliza digitalizarea în soluţiile sale de iluminare pentru vehicule, pentru a dezvolta funcţii inteligente de iluminare pentru maşini, doar dintr-o singură sursă. Prin abordarea sa optimizată de combinare a iluminatului şi a electronicii inteligente, OSRAM Continental se străduieşte, de asemenea, să asigure pătrunderea pe piaţă a tehnologiei LED în toate segmentele de vehicule.

Ca atare, compania nu foloseşte doar soluţii bazate pe software pentru a crea un sistem configurabil de distribuţie a luminii – de exemplu, pentru farurile cu lumină anti-orbire şi pentru farurile cu fază lungă – ci dezvoltă şi funcţii inteligente de iluminare. Folosind datele de la sistemul de navigaţie şi senzori, vehiculele echipate cu aceste soluţii în viitor vor putea, de exemplu, să proiecteze mesaje de avertizare pentru ceilalţi utilizatori ai drumului în timp ce conduc.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide