KIA Rio – propulsie hibridă

Autor: Andrei Nan 21 mai 2007 Știri auto
KIA Rio – propulsie hibridă

Era timpul ca maşinile cu propuslie hibridă să devină mai ieftine, iar coreenii se bazează pe modelul lor de clasa mică Rio pentru a îndeplini acest deziderat. Astfel, varianta sedan, cu patru uşi, va fi primul model coreean care va beneficia de un motor pe benzină cuplat cu unul electric.

Pentru început, motorul de 1,4 litri şi 88 CP va fi asociat unui motor electric de 12 kW, puterea urmând a fi transmisă punţii faţă prin intermediul unei cutii de viteze automate CVT, cu variaţie continuă. În funcţie de succesul comercial, este posibilă şi o variantă mai puternică, aceasta urmând a combina motorul de 1,6 litri pe benzină cu unul electric de 15 kW. Startul producţiei sete prevăzut pentru 2009, preţul noului model urmând a porni de la cel puţin 15.000 euro (mai ieftin decât Toyota Prius sau Honda Civic Hybrid).

Interesantă politica mărcii coreene, care a decis să nu intre în concurenţă cu Renault în domeniul automobilelor familiale foarte ieftine, cum este Dacia Logan, deşi mulţi constructori generalişti au anunţat că, cel târziu în 2008, vor contracara modelul francez. În funcţie de succestul comercial al viitorului Rio hibrid, s-ar putea să asistăm la o schimbare a planurilor de viitor a mutlora dintre aceştia, inclusiv Renault. Deocamdată, modelul coreean se speră că va avea priză în SUA, cel mai mare consumator de maşini cu propulsie hibridă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide