La Beijing 2012 vom vedea în premieră Lamborghini Urus, noul SUV italian

Autor: Oraan Mărculescu 20 apr. 2012 Știri auto
La Beijing 2012 vom vedea în premieră Lamborghini Urus, noul SUV italian

Nu de mult, oficialii Lamborghini au precizat faptul că intenţionează să ofere pe piaţă un SUV sportiv, nu un coupe cu patru uşi (prefigurat de conceptul Estoque în 2008). O decizie normală, dat fiind că Audi deţine Lamborghini, iar platforma utilizată de Porsche Cayenne este foarte potrivită pentru un nou SUV de mare performanţă.

Noul SUV Lambo va fi prefigurat de un concept chiar la iminentul Salon Auto Beijing 2012, astfel că premiera mondială a noului Lamborghini Urus (se pare că aceasta va fi denumirea oficială, conform ultimelor zvonuri) va avea loc pe data de 23 martie, adică imediat după acest weekend.

De altfel, „Urus” desemnează o specie de bivol european, dispărută încă din 1600 – deci o „rudă” apropiată a taurului din sigla Lamborghini. În plus, probabil pentru a sublinia caracterul războinic al noului SUV sportiv, unele voci afirmă că numele noului SUV Lambo aminteşte şi de Urus Khan, descendent al lui Ginghis Han, conducătorul hoardelor mongole.

Conform ultimelor informaţii, noul Lamborghini Urus ar urma să aibă sub capotă un motor V10 de aproape 600 CP şi tracţiune integrală, iar preţul de bază se anunţă de aproape 200.000 euro. Modelul de serie ar urma să apară doar în 2015, Urus urmând a beneficia şi de o versiune cu propulsie hibridă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide