Lada la Salonul Auto Moscova 2010

Marca naţională a ruşilor, Lada, s-a prezentat destul de surprinzător la Salonul Auto Moscova 2010, cu un fel de facelift pentru gamele Kalina şi Priora, dar şi cu un concurent pentru Dacia Logan, botezat R90 şi... bazat pe Dacia Logan.

Lada la Salonul Auto Moscova 2010 Lada la Salonul Auto Moscova 2010

Sistem de navigatie integratCine credea că Lada stă în hibernare, ar fi bine să arunce oprivire la noutăţile aduse de ruşi la Salonul Auto Moscova 2010,după cum ne anunţă auto.mail.ru. Astfel, gamele Kalina şi Priora audreptul la uşoare modificări de aspect, dar şi la o dotare foarteutilă: sistem de navigaţie.

Surpriza constă în faptul că ruşii au integrat sistemulde navigaţie între ceasurile de bord ale maşinii, nefiindvorba de vreo opţiune aftermarket. Deşi displayul este destul demic (diagonală de 4,3 inch), acesta are afişaj color şi estelizibil, iar indicaţiile vocale sunt date prin boxele sistemuluiaudio.

Preţul acestuia? Doar 306 euro - în condiţiileîn care este compatibil atât cu normele GPS, dar şi cu sistemulGLONASS, realizat de forţele spaţiale ruseşti (probabil acum nu temai rătăceşti nici măcar prin Siberia...).

În rest, Lada Priora beneficiază doar de un spoilerfrontal modificat, integrarea semnalizatoarelor şi în retrovizoaresau acceleraţie cu senzor electronic. În curând va fi oferită şi oversiune Priora CNG, alimentată cu gaz natural. La rândul său, LadaKalina, modelul mai mic, oferă acum în gama de opţiuni încălzireaparbrizului, senzor de ploaie, senzor de parcare sau telecomandăpentru închiderea centralizată.

Lada R90 este Logan MCVO altă mare surpriză în standulLada a fost concurentul pentru Dacia Logan MCV,denumit simplu Lada R90. Ce aduce nou acestmodel? Nimic - în afară de siglă şi grila modificată, vorbim, defapt, de breakul românesc.

Încercând să evite o canibalizare a noului R90, s-a luat deciziaca, pe piaţa din Rusia, să nu fie comercializatomologul Renault Logan MCV (nici Dacia Logan MCV nu se va importala ruşi), iar preţul lui Lada R90 (350.000 ruble) se vasitua sub preţul unei berline Renault Logan (cca. 365.000ruble), ceea ce ar trebui să-i convingă pe cei mai mulţifamilişti să se orienteze spre breakul de 7 locuri.