Lansarea comercială a lui Chevrolet Volt

Chevrolet, după cum chiar oficialii se exprimă, a deschis astăzi “buticul” la Chevrolet Volt, anunţând şi preţul cu care acest automobil se va vinde în S.U.A.

Lansarea comercială a lui Chevrolet Volt Lansarea comercială a lui Chevrolet Volt

General Motors a anunţat astăzi că dealerii Chevrolet americaniselectaţi au început să preia comenzi pentru modelul Chevrolet Volt2011, primul autovehicul electric cu autonomie extinsă dinindustria auto. Ulterior lansării pe piaţa din S.U.A., Volt va ficomercializat pe pieţele internaţionale, începând cu Europa şiChina, din 2011. În S.U.A., modelul Volt va fi disponibilcu un preţ de 41,000 $ (33,500 $, net, cu o scutire federală deimpozit între 0 şi 7.500 $).

Chevrolet va oferi un program de leasing în S.U.A. cu o ratălunară de 350 $ timp de 36 de luni. Livrările de autovehiculeChevrolet Volt către clienţi sunt programate să înceapă în stateleamericane California, New York, Michigan, Connecticut, Texas, NewJersey şi în zona Washington, D.C. spre sfârşitul anului; producţiamodelului va fi limitată.

"Dacă Chevrolet Volt ar fi un butic, astăzi ar fi ziua în careafişul din vitrină ar fi în sfârşit întors şi ar spune "Deschis", adeclarat Joel Ewanick, Vicepreşedinte de Marketing pentru GeneralMotors S.U.A. "Chevrolet Volt va fi cel mai bun autovehicul dinclasa sa ... Niciun alt producător de autovehicule nu oferă unmodel cu propulsie electrică care poate fi folosit zilnic şi condusoriunde, oricând. Volt va avea echipamentele standard ale unuiautovehicul care costă mult mai mult."

Chevrolet Volt este singurul autovehicul electric de pe piaţăcare poate funcţiona pe orice vreme şi în orice condiţii deconducere, fără limitări şi fără grija de a rămâne în pană în urmadescărcării bateriei. Acesta are o autonomie totală depeste 500 de kilometri şi funcţionează în permanenţă cu energieelectrică. Volt parcurge primii 60 de kilometri fărăconsum de benzină şi emisii de gaze de eşapament, folosind energiaelectrică stocată în bateria litiu-ion de 16 kWh. Când bateria dindotare se descarcă, un generator cu motor funcţionează continuupentru a extinde autonomia cu încă 450 de kilometri cu un rezervorplin de benzină.