Liste de aşteptare pentru Dacia Duster în străinătate

Cererea mare de Dacia Duster în Franţa şi Germania face ca termenul de livrarea a SUV-ului românesc să fie cam acelaşi cu al unui supercar Lamborghini.

Liste de aşteptare pentru Dacia Duster în străinătate Liste de aşteptare pentru Dacia Duster în străinătate

Listele de aşteptare în Franţa sunt mai lungi decât se aşteptaDacia şi francezii care îşi comandă în această lună un Duster,riscă să îl primească de abia anul viitor. O situaţie similară esteîntâlnită şi în Germania, acolo unde nemţii au de aşteptat aproapela fel de mult pentru una bucată SUV românesc. Conform Turbo.fr, Dacia a produs de laînceputul anului 17.300 unităţi, un volum insuficient pentru asatisface cererea actuală la export. Probabil şiaccidentul feroviar în care un transport Dacia care avea destinaţiaFranţa a contribuit la această stare de fapt.

Este o situaţieparadoxală, dar luna precedentă CEO-ul Lamborghini, StephanWinkelmann, a declarat pentru Financial Times că fabricantulitalian îşi va reduce perioada de livrare a supercar-urilor de la 1an de zile, la şase luni. Această măsură are ca scopatragerea clienţilor de la mărcile concurente. În răspuns şiFerrari a anunţat că îşi va reduce durata de fabricare şi livrare aunui supercar de la 24 de luni la 12 luni.

În comparaţia de maisus nu trebuie să puneţi egal între SUV-ul Dacia şiprodusele exclusivistelor mărci italiene, ci constructorulromânesc ar trebui să înveţe din acţiunile lor pentru că ar puteapierde clienţi din cauza faptului că pentru un automobil de volumse aşteaptă ca pentru unul de nişă.